Hlavní obsah

Na terase si můžete přitopit

Novinky, Eva Rajlichová

Teplé počasí přímo vybízí k posezení na zahradě, u grilu či na terase. Letní noci bývají většinou teplé, ovšem v pozdních hodinách se přeci jen ochladí. V takovém případě nezbývá než sáhnout po náhradním zdroji tepla.

Článek

Na výběr je hned několik možností. Jedním z nich jsou venkovní tepelné zářiče, které fungují na plyn. Propanbutanová bomba je umístěna v jejich dolní části. Luxusnější modely mají zabudované i světlo, můžete tedy svítit svítit i topit současně.

Ačkoli vypadají na první pohled robustně, jednoduchou manipulaci umožňují kolečka. Naklápěcí klobouk zářiče umožňuje efektivní využití tepla, můžete si jej nasměrovat tam, kde je nejvíce potřeba. Rovněž je v nich zakomponováno piezoelektrické zapalování, díky němuž jej snadno uvedete do provozu.

Quartzová topidla

Vysoké účinnosti quartzová topidla dosahují díky lampám pracujícím na principu infračerveného záření. Infračervená složka optického spektra se dělí na krátké, střední a dlouhé vlny.

Topidla využívají právě oblast krátkých vln IR-A, která zajišťuje nejvyšší účinnost ohřevu. Systém ohřevu pomocí infračerveného záření má vysokou efektivitu provozu, více než devadesát procent elektrické energie je přeměněno na teplo a zbytek na světlo.

Příjemné je i to, že okamžitě po zapnutí přístroj dosáhne 90 procent výkonu. Výhodou je i bezhlučný provoz a to, že není potřeba přídavné větrání. Tato topidla dále nevíří prach, nezpůsobují totiž cirkulaci vzduchu. Mezi příklady domácího využití topidel můžeme zařadit místa, jako jsou koupelny, dílny, garáže, prostory pro venkovní posezení u bazénů, pergoly, terasy, balkony apod. Dalšími místy jsou letní zahrádky u restaurací  či kaváren.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám