Hlavní obsah

Květinový tank z Milána

Novinky, Eva Rajlichová

Když se spojí kreativita renomovaných návrhářů s křehkým půvabem květin, nelze než se těšit na výsledek. Kvetoucí objekty, které se představily na prestižním Salone del Mobile v Miláně, to dokazují.

Článek

Návrháři Niels van Eijk a Miriam van der Lubber si získali renomé zejména přetvářením známých tvarů a produktů, které představují divákům v nečekaném úhlu. Své živé, kvetoucí stavební kvádry představili návštěvníkům milánského veletrhu. Svůj systém pojmenovali "Pojďte si hrát!".

Jde o promyšlený koncept misek, které do sebe zapadají a do nichž mohou být umístěny květiny i rostliny. Princip připomíná dětskou stavebnici, jednotlivé kvádry se mohou stavět na sebe. Mohou se z nich vytvořit rozkvetlé stěny nebo dokonce sochy. Tento neotřelý nápad nizozemských designérů je působivý hlavně svou funkčností. Živé a proměnlivé objekty prostě nelze přehlédnout.

Působivá kombinace z buganvilií, fialových lilií a výrazných vrísií a hebkých, zelených kapradin. Foto: Holandská květinová kancelář

Stavebnicový systém "Pojďte si hrát" ocení hlavně ti, kteří se rádi baví nebo hledají nové možnosti jak uplatnit svůj zahradnický talent. V exteriéru se z misek s rostlinami a květinami dají vytvořit nápadité pestrobarevné sochy, či samostatné stěny. Uvnitř domu či bytu, může být stejná stavební technika začleněna do místnosti jako elegantní a nevtíravý paraván, živá stěna nebo sloužit jako dekorační doplněk.

Pro jejich vytvoření není zapotřebí žádný spojující materiál. Samotné mistky vyrobeny z lehčeného polypropylenu, vodotěsné a odolné proti špíně,navíc jsou dostupné ve všech barvách.

Niels van Eijk a Miriam van der Lubbe na prestižním milánkém veletrhu vystavují od roku 2001. Jejich návrhy jsou k vidění po celém světě a jsou součástí expozic různých muzeí, za svou práci získali i několik ocenění. Oba také přednáší na školách v Nizozemsku, včetně Akademie designu v Eidhovenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám