Hlavní obsah

Pořiďte si soukromý bar

Právo, Gisela Růžičková

Dnes už nemusíme, pokud nechceme, opouštět útulné prostředí domova, abychom si s kamarády dopřáli sklenku dobrého moku u baru na vysoké noze. Otevřené dispozice moderních bytů jsou jako stvořené pro to, abychom se v propojených obývacích prostorech (obývák, jídelna a kuchyň) více věnovali společenskému životu, k němuž určitě patří i posezení u baru.

Článek

Domácí bary jsou obvykle součástí kuchyně. Tvary barových pultů v kuchyňské sestavě by měly být navrženy tak, aby se daly maximálně využívat během celého dne.

Velmi praktické je, tvoří-li předěl mezi kuchyňskou linkou a obývacím pokojem. Takové řešení rozšíří úložný prostor i pracovní plochu a zároveň umožňuje neformální setkávání s přáteli.

Bar v oblých křivkách

Ve velkých bytech, kde si můžeme dopřát samostatný bar, podřídíme jeho umístění celkovému pojetí interiéru. Pokud máme možnost, oceníme tento kus nábytku u bazénu nebo poblíž kulečníkového stolu.

Dobře vybavený bar

Když už jsme se rozhodli pro soukromý bar, měli bychom ho správně vybavit. Chybět nemá chladnička na nápoje, výrobník ledu, místo na alkoholické i nealkoholické nápoje, hrnky a skleničky. Neprohloupíme, budeme-li mít po ruce menší myčku na nádobí, dřez a kuchyňské náčiní pro přípravu rychlého občerstvení.

Židle na vysoké noze

Dlouhá noc vyžaduje vhodnou barovou židli. Jedinou podmínkou je, aby byla stejně pohodlná jako klasická jídelní židle. Sedák u barové židle je zpravidla ve výšce 60-80 cm. Některé typy židlí jdou i výškově nastavit a otáčet.

Soukromý bar je vkusným doplňkem interiéru.

Takové vybavení poskytuje vyšší komfort při používání, stejně jako područka nebo opěrka pro nohy. Rozličné využití dovolují také různé možnosti nastavení výšky sedu.

Není židle jako židle

Zásluhou módních trendů jsou barové židle k dostání v nejrozmanitějších tvarech, barvách a materiálech, takže si vybereme do každého interiéru. Židlím přidaly na zajímavostii nové materiály jako chromovaná ohýbaná trubka, dřevěná a tvarovaná lamela a později plastické hmoty.

Přesto dáme pozor, aby i designérsky vydařené kousky byly stabilní. Výrobci nabízejí židle s nápaditým řešením nohou, sedáků i opěradel. Někdy mohou posloužit jako stolek i opěradla. A právě funkčnost takových židlí oceníme hlavně doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám