Hlavní obsah

Zvyšuje se zájem o větší byty

– PRAHA
Novinky, rai

Třípokojové byty jsou stále v módě. Podle údajů společnosti M&K Development, která staví v Praze-Čakovicích na sedm desítek bytů v této lokalitě připadá přiibližně 40 procent třípokojových.

Článek

Lidé si stále více kupují větší byty kromě třípokojových i 4+kk, souvisí to s tím, že mnoho lidí, kteří si před pár lety kupovali tzv. startovací byty zakládají rodiny a potřebují více prostoru.

Nejčastěji poptávané byty se například u rezidenčního projektu v Čakovicích pohybují mezi 80 - 85 čtverečními metry plochy. Mezonety s plochou mezi 110 a 120 m2 jsou pak ideální mimo jiné jako rezidenční zázemí pro firmy a jejich klienty nebo zahraniční management. Zákazníci si také všímají dispozic bytu jako ja např. orientace na světové strany. 

O bydlení v Čakovicích je zájem

Čakovice jakou součást Prahy kombinují svou historickou část s uměřenou novou výstavbou, perfektní občanskou vybavenost a infrastrukturu metropole se vzrostlou zelení, polnostmi a parky, jež místo obklopují.

Podle posledních rozhodnutí samosprávy bude městská část Čakovice převedena ze správního obvodu Kbely do obvodu Letňany. V těchto dnech navíc začal na území Letňan vznikat jeden z největších lesoparků v metropoli, kombinovaný se sportovišti.

Reklama

Související témata:

Související články

Přestavba tří bytů v jeden

V domě, který se líbil našim hostitelům, se uvolnily tři malometrážní byty. Tato náhoda jim umožnila obývat celé patro menšího činžovního domu, kde se podařilo...

Studenti hledají vybavení bytů ze 70. let

Studenti dějin teorie designu a nových médií pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové připravují výstavu, která se bude věnovat designu 70. let. Výstava se bude...

Ceny bytů rostou, tržní nájmy se nemění

Lidé, kteří jsou odkázáni na tržní nájmy, často se znepokojením sledují růst cen bytů. Mají obavy, aby tržní nájmy kvůli tomu také o něco nestouply. Nejsou...

Výběr článků

Načítám