Hlavní obsah

Výměnu pozemků za penzion na horách radnice Prahy 5 odložila

– PRAHA

Radnice pátého pražského obvodu odložila schvalování návrhu na výměnu pozemků v Jinonicích za penzion ve Špindlerově Mlýně. Podle původních předpokladů se o tom mělo jednat na nejbližším zasedání zastupitelů.

Článek

Podle starosty Prahy 5 Milana Jančíka (ODS) ale vedení městské části ještě nemá všechny potřebné podklady,

Záměr na výměnu nemovitostí zpochybňují opoziční zastupitelé. Lukáš Budín (Strana zelených) už dříve hovořil o možném tunelu. Poukázal na to, že radnice vlastní rekreační chatu v Lenoře na Šumavě.

Jančík ale tvrdí, že radní motivuje snaha získat kvalitní rekreační zařízení. Radnice o tom prý uvažuje už delší dobu. Podle vedení městské části by penzion Alpina sloužil zejména školám a seniorům. Komerční cena pro pobyt žáků a důchodců ale zatím není známá.

V potřebných dokumentech podle starosty chybí souhlas manželky jednoho ze spoluvlastníků, z katastru nemovitostí dosud nebylo vymazáno jedno věcné břemeno. Radnice prý nechce zařízení získat za každou cenu, soudí ale, že transakce by byla výhodná. 

Reklama

Související témata:

Související články

Praha 5 zvýší nájemné v obecních bytech

Už od záři se zvedne nájemné v obecních bytech v pátém pražské obvodu. Radnice pro tento rok ale nevyužije maximální zdražení, které jí umožňuje zákon....

Výběr článků

Načítám