Hlavní obsah

Vřesina u Ostravy se nebývale rozrůstá, staví se o sto šest

Právo, Anna Bortlíčková
VŘESINA

Nebývalým tempem přibývá nových rodinných domů ve Vřesině u Ostravy. Obec s asi 2500 obyvateli se rychle rozrůstá a její vedení předpovídá pokračování tohoto trendu i v následujících letech. Připisuje to především poloze obce v bezprostřední blízkosti krajského města a dobrému životnímu prostředí, přičemž boom souvisí s celkovým rozvojem Ostravska nastartovaným investory.

Článek

"Nových domů se staví opravdu hodně. Jen v ulici Břidličné, kde je pro individuální výstavbu 42 parcel, bylo loni postaveno 15 rodinných domů. Rostly tam jako houby po dešti a rostou další. Nové domy se staví i v jiných částech obce," řekla Právu starostka Jana Holušová (NK).

"Výstavba rodinných domů nabere ještě vyšší obrátky," prognózuje radní Marcel Vajda (nestr. za ČSSD). Dodal, že v obci staví nové domy jednak místní lidé, ale značně přibývá těch, kteří se do Vřesiny stěhují z bytů v Ostravě či dalších městech.

"V Ostravě mají firmy nebo jsou tam zaměstnáni, takže do práce to mají pět deset minut. Stejně tak na úřady, za zábavou atd.," řekl. Podle něj svou roli sehrává také to, že od letošního ledna je Vřesina zařazena do okresu Ostrava, takže vyřizování mnoha úředních záležitostí mají nyní lidé blíž než v době, kdy obec patřila do novojičínského okresu.

Je tu čisto

"Kromě toho tady máme čisté ovzduší, z ostravských hutních firem to fouká na druhou stranu, nikoli k nám," uvedl další důvod, který podle něj dělá Vřesinu atraktivní adresou.

V obci se rozmáhá nejen individuální výstavba rodinných domů, ale také výstavba developerská. "Společnost Trimex reality spouští projekt na výstavbu 17 řadových rodinných domů," řekla. To Právu potvrdila místopředsedkyně představenstva Trimex reality Kateřina Urbanová. "Stavět začínáme v září, domy by měly být hotovy příští rok o prázdninách," řekla.

"Dbali jsme i na vzhled, aby zapadaly do charakteru obce. A chtěli jsme, aby byly dostupné pro co nejširší skupinu. Jsou dispozičně variabilní, velikosti 4 až 5 plus 1 s dostatečně velkou plochou," přiblížila. "Věděli jsme, že projekt by měl být úspěšný, ale zájem je tak enormní, že značně předčil naše očekávání," dodala.

Podle starostky Holušové je zájem o stavební parcely v obci až mimořádný. "Momentálně máme v územním plánu už jen pár volných stavebních pozemků, které vlastní soukromí majitelé. Poptávka je ale tak obrovská, že kdybychom jich měli stovku, jsou okamžitě prodané," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám