Hlavní obsah

V Přerově plánují stavbu Tyršova mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Přerov se možná pustí příští rok do stavby mostu přes řeku Bečvu, jehož vybudování má město v plánu už několik let. Stavbu mostu zastavila nevole lidí k jeho vítěznému návrhu, kterou prosazovalo bývalé vedení města. Současné vedení proto schválilo vypracování projektové dokumentace k mostu, který vybrali lidé v anketě. Most by měl nahradit lávku, která je ve špatném technickém stavu.

Článek

Původně se měl přes řeku stavět moderní most s lanovou konstrukcí. To se však nelíbilo ani obyvatelům Přerova, ani památkářům. Protestovali i ornitologové. Ti tvrdili, že lana se stanou smrtelnou pastí pro ptáky, kteří v této oblasti žijí.

Nové vedení radnice rozhodlo, že most vytvoří podle návrhu pražské Architektonické kanceláře Aleny Šrámkové, který skončil v soutěži druhý.

Most bude jednoduchý a bude možné jej ozdobit sochami a vybavit lavičkami či stánky. Sloužit bude pěším a také případně  pro jednosměrnou dopravu.

Stavba mostu si vyžádá podle odhadů 60 až 70 miliónů korun. Radnice se pokusí na investici získat dotaci z Regionálního operačního programu či ze státního rozpočtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám