Hlavní obsah

V Nošovicích a okolí rostou hotely a ubytovny

Právo, Novinky, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOŠOVICE

Rostoucí hlad po ubytování a bydlení v Nošovicích, okolních obcích a městech inspiruje podnikatele k investicím do ubytovacích kapacit. V okolí budoucí nošovické automobilky Hyundai tak vznikají penzióny, ubytovny i domy s byty. Ubytování místní lidé nabízejí také ve svých rodinných domech.

Článek

 "Přímo v centru Nošovic realitní kancelář z Havířova změnila velký rodinný dům s původně třemi bytovými jednotkami na ubytovnu," řekl vedoucí stavebního úřadu v Dobré Václav Kocich.

Některé záměry se lidem nelíbí

Na okraji Nošovic u silnice, která ještě loni byla hlavním tahem na Polsko a Slovensko, firma sídlící v Ostravě investovala do přestavby budovy bývalé restaurace U lesa a obchodu na hotel Nošovice.

Podle spolumajitelky Lucie Gajdošíkové investice dosáhla desítek miliónů korun. "Podnikáme v úplně jiném oboru. Ale kalkulovali jsme s tím, že se v Nošovicích staví automobilka, našli jsme toto místo, budovu kompletně přestavěli, zvedli na patro, a ono to vyšlo," říká.

Nový hotel a restaurace se těší velkému zájmu. "Ještě plánujeme přestavět hospodářskou budovu a udělat tam sál, školicí centrum, bazén s vířivkou atd.," dodala.

Záměrů na výstavbu kapacit pro bydlení podle vedoucí stavebního úřadu ve Frýdku-Místku Hany Mrozkové výrazně přibývá i v bývalém okresním městě. "Firmy pátrají po možnostech, ptají se, zda je podle územního plánu v té či oné lokalitě možné postavit objekty k bydlení. Reagují na situaci, že do regionu přišla automobilka Hyundai a další investoři. Za poslední rok výrazně narostl počet povolení hlavně pro výstavbu bytových domů," dodala.

Jak dále řekla, několik bytových či polyfunkčních domů s kapacitami i pro bydlení už bylo zkolaudováno. "Někteří z těchto investorů nabídli bydlení i pro pracovníky firmy Hyundai, řekla Mrozková

Petice proti ubytovnám

Podle Václava Kocicha chce v Dobré podnikatel z Plzeňska postavit dvě ubytovny pro 360 lidí. Narazil však na nesouhlas místních lidí, kteří sepsali petici. Tou se budou zabývat tamní zastupitelé na mimořádném zasedání ve čtvrtek.

 "Ve dvou případech se na nás obrátili podnikatelé s tím, že by na pozemcích určených pro výstavbu rodinných domů chtěli postavit penzióny," sdělil.

Objevily se i další záměry, ale podnikatelé od nich už zřejmě upustili. "Například investor, který chtěl na místě zbořeného rodinného domu postavit ubytovnu asi pro sedmdesát lidí. Už tady měl schůzku se sousedy, majiteli okolních nemovitostí. Ti ale měli výhrady, a tak se již neozval," dodal Kocich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám