Hlavní obsah

V Hodoníně vyrostou dřevěné domy za 400 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

V Hodoníně by mělo v příštích pěti letech vyrůst až 150 nových dřevěných domů. Developerem projektu je místní firma HLC, celková výše předpokládané investice činí 400 miliónů korun.

Článek

Na stavebním veletrhu v Brně to řekl ve středu 23. dubna spolumajitel firmy Zdeněk Kaňa. Podle něj budou třetinu nových domů tvořit řadovky, další třetinu bytové domy a poslední část bude tvořena volně stojícími stavbami. V případě řadových domů se bude cena pohybovat mezi 2,2 až 2,5 miliónu korun.

"Teď už podáváme žádost o územní rozhodnutí," uvedl Káňa. Stavět by se mělo začít na přelomu letošního a příštího roku, s dokončením se v závislosti na poptávce počítá do čtyř až pěti let.

V Květnici u Prahy již společnost postavila a prodala 160 rodinných a řadových domů. Nyní jich v této lokalitě staví dalších 70, většina z nich je údajně již prodána.

"Dřevo považujeme za perspektivní materiál," řekl Kaňa k důvodům, proč se firma orientuje právě na dřevostavby.

V Česku se loni postavilo přibližně 1 500 dřevěných domů, to je zhruba dvakrát více než v roce 2006. Ze dřeva se však na domácím trhu nyní staví stále jen asi čtyři až pět procent všech rodinných domů, to je podstatně méně než v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Související články

Prosek se z periferie mění na město

Výstavba na Proseku nemá svým rozsahem v hlavním městě srovnání. Do několika let na sídlišti přibudou tři tisíce bytů, 20 tisíc metrů čtverečních kanceláří...

Výběr článků

Načítám