Hlavní obsah

V brněnské hale Rondo už se zase bruslí

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ulici přes třicet stupňů, uvnitř příjemný chládek. Hokejisté právě zkoušejí kvalitu nového ledu a puky se odrážejí od mantinelů jeden za druhým. Na bruslení však nemají ani pomyšlení desítky řemeslníků, kteří dokončují práce v jediném brněnském sportovním svatostánku, kterým se může město v současnosti chlubit.

Foto: Miroslav Homola, Právo

V hale se již bruslí a brzo bude v provozu i nová „kostka“ – tedy elektronické zařízení pro přenos dění na ledě i dalších informací.

Článek

Je v architektonicky nadčasové hale Rondo, která přes všechny svoje přednosti přece jen nezapře rok narození 1972. A čtyřicítka na krku, to je především pro vybavení a zázemí takové stavby přece jen důchodcovský věk.

Nové modré sedačky nahradí staré oranžové. Nad kluzištěm už dokončují instalaci „kostky“ – audiovizuálního zařízení ke sledování dění na hrací ploše i pro přenos dalších informací, bez které se dnes neobejde žádné moderní sportoviště. Nové osvětlení, šatny, sociální zařízení, kompletní instalace. Přibyla do nynějška neexistující VIP zóna, u haly je i nová ubytovna hotelového typu.

Kovová konstrukce dostala kompletně nový nátěr. Město ve dvou etapách – loni a letos – do rekonstrukce investovalo 400 miliónů korun. Generální oprava sportoviště, na kterou dohlížel i architekt původní stavby Ivan Ruller, trvala dva roky.

„Takovou investici považuji v době krize za mimořádnou a jen to dokazuje ekonomickou vyspělost města. Nebylo jednoduché vyčlenit takový objem prostředků. Navíc mnozí pochybovali, že se podaří rekonstrukci realizovat v takovém rozsahu a čase a že budeme schopni i během rekonstrukce zajistit podmínky pro hokejovou Kometu v jejím prvním extraligovém roce po návratu do nejvyšší hokejové soutěže,“ uvedl primátor Brna Roman Onderka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám