Hlavní obsah

Ústí nad Labem dostane z evropských fondů 917 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem uspělo se svým Integrovaným plánem rozvoje města, z Regionálního operačního programu Severozápad získalo dotaci ve výši 917 miliónů korun. K dotaci město přidá i vlastní prostředky, celkem chce realizovat sérii investic za téměř 1,2 miliardy korun, uvedla mluvčí města Ivana Solničková.

Článek

Podle primátora města Jana Kubaty byl ústecký integrovaný plán první, a tedy nejlépe připravený projekt ze všech. "Proto děkuji celému týmu, který na něm usilovně pracoval několik měsíců. Nejdůležitější pro nás je, že jsme obstáli ve velké konkurenci dalších projektů," řekl Kubata.

Mezi priority města patří v plánu rozvoje především revitalizace městského centra a úprava městské zeleně. Modernizovat by se také měla zařízení pro seniory a zdravotně postižené, v plánu jsou i dostavby a rekonstrukce volnočasových a kulturních zařízení.

Je to jen začátek

Původně město žádalo o dotaci o 60 miliónů korun vyšší, částku po úpravách konkretizovalo a upřesnilo. Projekt se ale neměnil. Žádost o dotaci schválilo srpnové zastupitelstvo.

Vedení města doufá, že úspěch v získávání dotací není poslední. "Je to jen začátek proměny města, kterou si určitě Ústí zaslouží. Podobně úspěšní chceme být také při žádosti o peníze na muzeum města. Jsem přesvědčen, že celý projekt je stejně dobře připraven," dodal Kubata.

Svoje projekty předložila všechna statutární města v regionu. Souhrnná částka, o kterou města požádala, je 4,378 miliardy korun. Výbor Regionální rady na svém pátečním jednání v Klášterci nad Ohří schválil také podporu pro další projekty, které byly podány v druhé výzvě Regionálního operačního programu Severozápad.

Projekty počítají s revitalizací

Projednávané projekty se týkaly oblasti podpory revitalizace a regenerace středních a malých měst, infrastruktury v oblasti rozvoje lidských zdrojů a podpory marketingu a tvorby a rozvoje produktů cestovního ruchu.

Celkem bylo do těchto oblastí podáno 86 projektových žádostí, posouzením přijatelnosti a následným hodnocením prošlo úspěšně 37 projektů. Výbor Regionální rady na základě hodnocení schválil pro tyto projekty dotace v celkové výši více než 2,2 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Chomutov postaví zimní stadión za 1,4 miliardy

Hokejisté a bruslaři by mohli vyjet na led nového chomutovského zimního stadiónu už za necelé dva roky. Stavba nového areálu na místě bývalých kasáren by měla...

Výběr článků

Načítám