Hlavní obsah

Superluxusní pětipatrová rezidence v Monaku je na prodej za 300 miliónů eur

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli Tour Odéon, nejnovější mrakodrap ležící na území Monaka, bude dokončen až ve druhé polovině příštího roku, luxusní byty v něm se už prodávají. Na svého majitele čeká především horní pětiposchoďová rezidence s obřím nekonečným bazénem se skluzavkou a výhledem na Středozemní moře, která je nabízena za 300 miliónů eur (7,743 mld. Kč).

Foto: Profimedia.cz

Patrně nejatraktivnější částí pětipatrové superluxusní rezidence na vrcholu Tour Odéon je obří, tzv. nekonečný bazén s vlastní skluzavkou, překonávající výškový rozdíl jednoho patra.

Článek

Součástí vybavení tohoto neskutečně luxusního bytu je zdravotnické centrum, spousta bazénů i cateringová jednotka, soukromý vrátný s nepřetržitou službou a osobní šofér. V celém domě se zatím prodalo 18 ze 73 luxusních rezidencí. Kromě nich jsou v budově desítky dalších bytů, kancelářských prostor a obchodů.

Tour Odéon je první výškovou budovou, která byla v Monaku postavena od roku 1980, kdy kníže Rainier výstavbu podobných objektů na území knížectví zakázal. Důvodem byly obavy, že by příliš narušovaly charakter tamní části středomořského pobřeží. Jeho syn Albert však v roce 2009 toto omezení zrušil.

Foto: Profimedia.cz

Se svými 170 metry výšky je Tour Odéon druhou nejvyšší budovou na evropském pobřeží Středozemního moře.

Mrakodrap je dílem architekta Alexandra Giraldiho, měří 170 metrů a je druhou největší budovou na evropském pobřeží Středozemního moře. Nejvyšší je 186 metrů vysoký Gran Hotel Bali ve španělském městě Benidorm.

Na Tour Odéon pohlížejí poněkud nevraživě obyvatelé města Beausoleil, které s Monakem sousedí na francouzské straně hranice. Vadí jim, že příliš vysoká budova jim kazí výhled a snižuje hodnotu realit v postižených místech.

Foto: Profimedia.cz

Rezidence má upoutat pozornost všech, kteří na nejpřednějších světových realitních trzích hledají ty nejlepší reality z nejlepších.

Foto: Profimedia.cz

Všudypřítomný uchvacující výhled na Středozemní moře nechybí ani v koupelně.

Foto: Profimedia.cz

Nejluxusnější pětipatrová rezidence má celkovou rozlohu 3300 metrů čtverečních.

Nekonečný bazén

Nekonečné bazény neboli bazény se skrytým či ztraceným okrajem mají alespoň jednu ze stran na stejné úrovni s hladinou vody, která může (ale nemusí) přes ni přetékat. Obvykle jsou umístěny na vyvýšené ploše, takže při pohledu z bazénu vzniká dojem, že se hladina vody dotýká obzoru. Je „nekonečná“.

Výjimečně hezký efekt vzniká při umístění bazénu tak, aby „nekončící“ hladina měla pokračování ve vodní ploše na obzoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám