Hlavní obsah

Soutěž o návrh změny Karlova náměstí je bez vítěze

ČTK, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bez jasného vítěze skončila veřejná soutěž o návrh úprav Karlova náměstí, kterou vypsala letos v červnu Rada městské části Praha 2. Radnice vybírala mezi 22 návrhy, stavět se však nebude podle žádného z nich.

Foto: Karolína Kudynová, Právo

Karlovo náměstí v Praze zůstane zatím beze změny.

Článek

Výběrová komise neudělila první cenu, protože ji žádný projekt natolik nezaujal, řekl včera zástupce starostky Václav Vondrášek (ODS). Návrhy jsou pouze ideové, stavět se podle nich nebude, lidé si je však mohou prohlédnout od 23. prosince do 1. února na Novoměstské radnici.

Místní jsou proti změnám

Praha 2 se pokusila upravit Karlovo náměstí již před několika lety, snaha se ale setkala s odporem místních obyvatel, kteří odmítali kácení stromů na náměstí. Radnice druhé městské části chce proto nyní s veřejností lépe komunikovat a najme si soukromou firmu, která bude setkání s lidmi organizovat.

Zástupci Prahy 2 ale očekávají i nesouhlas památkářů. „Před časem nám poslali dopis, že se tam nemá měnit téměř nic,“ podotkl Vondrášek. Soutěž Praha 2 vypsala v červnu, dostala 22 návrhů. Udělila druhou a třetí cenu a odměnu dalším pěti návrhům.

Reklama

Související články

Perla moderní architektury - vila Tugendhat

Světoznámá perla moderní architektury vila Tugendhat se nachází v Brně. Můžete si udělat příjemný výlet a prohlédnout si jedinečnou architekturu. Vila pochází...

Výběr článků

Načítám