Hlavní obsah

Rekonstrukce Střeleckého ostrova oddálena, letní kino se vrací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rekonstrukce pražského Střeleckého ostrova se oddaluje, na léto se tam opět vrátí letní kino. Nyní magistrát hledá provozovatele. Na Střeleckém ostrově tradičně promítal Kinematograf bratří Čadíků, loni mu ale radnice odmítla projekci povolit kvůli plánované rekonstrukci.

Foto: Profimedia.cz

Podle představ vedení Prahy 1 by kino na Střeleckém ostrově mělo promítat filmy od 1. července do konce září.

Článek

Praha 1 ale dosud na opravu nezískala všechna potřebná povolení. Proti projektu se totiž postavili památkáři, kterým se nelíbí plánovaný výtah na most Legií nebo lávka kolem ostrova.

Opravu Střeleckého ostrova Praha 1 plánuje několik let. Celková rekonstrukce má stát asi 40 miliónů korun.

Městská část nezačala ani s plánovaným kácením asi padesáti stromů. Podle Hodka je pravděpodobné, že se s kácením začne až před příští zimou.

Hledá se provozovatel letního kina

Ostrov v centru Prahy tak bude v létě využitelný k pořádání tradičních akcí. Rada městské části v pondělí schválila záměr na provoz letního kina. Podle představ vedení Prahy 1 by mělo promítat filmy od 1. července do konce září. "Počkáme si na nabídky," řekl zástupce starosty Daniel Hodek.

Jedním ze zájemců bude určitě Kinematograf bratří Čadíků, řekli jeho zástupci. "Musíme se přihlásit. Je to naše povinnost," zdůraznil jeho ředitel Josef Čadík.

Festival United Islands bude

Rada Prahy 1 také rozhodla, že ostrov společně s Kampou a Slovanským ostrovem pronajme na pořádání festivalu United Islands of Prague. Konat se bude 25. a 26. června.

V parku Kampa bude probíhat jazzová a etno část festivalu, na Slovanském ostrově budou hrát především písničkáři a na Střeleckém ostrově bude hlavní scéna.

Pořadatel musí zajistit, že nebudou na Slovanském ostrově poškozeny opravené plochy včetně dětského vláčku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám