Hlavní obsah

Radnice v Českém Těšíně skupuje pozemky pro akvapark

CESKÝ TĚŠÍN

Radnice v Českém Těšíně začala skupovat pozemky, na kterých by do budoucna chtěla vybudovat akvapark a parky. Pro projekty potřebuje pozemky s rozlohou okolo dvou hektarů. Dalších 14 hektarů radnice získala od Fondu národního majetku zdarma. Dle mluvčí radnice Doroty Havlíkové, je tato lokalita je určena pro bytovou výstavbu.

Článek

O výstavbě akvaparku se v Českém Těšíně mluví už dlouho. Minulá politická reprezentace dokonce nechala vypracovat první projekt. Stále ale městu chyběly pozemky.

"Bylo naší prioritou je získat," řekla mluvčí s tím, že Český Těšín je nakonec odkoupil za víc jak 1,7 miliónu korun od státu. Samotná realizace stavby akvaparku je ale podmíněna získáním dotací. "Určitě se nezačne stavět letos ani příští rok. Začneme pracovat a žádat o dotace," řekla Havlíková.

Vzniknout mají i nové parky

Českotěšínské zastupitelstvo schválilo také nákup pozemků, na kterých v budoucnu vzniknou parčíky U hřbitova a Cihelní. "Po mnoha letech došlo k dohodě se společností Cidem, která za půdu v blízkosti bývalé cihelny v lokalitě Svibice po městu požadovala částku 500 korun za metr čtvereční. Radnice nakonec vyjednala cenu 185 korun," řekla Havlíková.

Pro park U hřbitova město už část pozemku dostalo od státu. Zastupitelé nyní rozhodli o odkoupení další části. "To nám umožní usilovat o dotace na vybudování parku z regionálních operačních fondů. Je to zanedbaný a zarostlý pozemek s jezírkem, který chceme revitalizovat na příjemný parčík. Tuto lokalitu denně využívají stovky lidí nejen pro cestu na hřbitov, ale také pro procházky nebo jízdu na kole," vysvětlil radní Ladislav Langner.

Reklama

Výběr článků

Načítám