Hlavní obsah

Praha uvažuje o stavbě hromadných garáží na sídlištích

PRAHA

Pražský magistrát uvažuje o výstavbě hromadných garáží na některých sídlištích. Podle radního Jiřího Janečka (ODS) se předpokládá stavba pěti parkovacích domů, v nichž by bylo 1200 stání. Na sídlištích místa pro parkování obvykle chybí. Socialističtí plánovači nepočítali s tím, že počet automobilů bude rychle růst.

Článek

"Městská rada by měla příští týden rozhodnout o vypracování studií, které by prověřily možnosti výstavby parkovacích domů, jejich ekonomiku i možnosti získat na to dotace z evropských fondů," řekl novinářům Janeček. Garáže by mohly vzniknout například v Praze 9, 11 a 13, dodal.

Pokud by Praha mohla získat na stavbu hromadných garáží peníze z Evropské unie, podle Janečka by se to přížnivě promítlo do ceny za parkování. Unie by hradila až 85 procent nákladů na projekt.

Náklady na stavbu plně automatizovaných parkovacích domů se podle informací odhadují zhruba na půl miliardy korun. Pokud by na to přispěla unie, městský rozpočet by stálo jedno parkovací místo zhruba 70 000 korun. Bez dotace by to bylo kolem 450 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám