Hlavní obsah

Praha bude mít svůj Central Park

– PRAHA
Právo, KIL

V parkové zeleni na rozhraní Žižkova a Vinohrad v těsné blízkosti parku Parukářka, na kopci s výhledem na Pražský hrad, rostou bytové a terasové domy, které představují vysoký standard moderního bydlení. Central Park Praha, jak se nová rezidenční čtvrť jmenuje, již v dubnu letošního roku nabídne prvních 180 rezidencí, budoucím uživatelům.

Článek

Ti si mohou vybírat z několika variant bydlení: od terasových vila domů přes patrové rezidence s terasou (tzv. duplexy) až po rezidence ve věžích, kde je možný výběr z široké škály velikostí: počínaje garsonkami o velikosti 45m2 a pětipokojovými „orlími hnízdy“ pod střechou (tzv. penthousy) o rozloze 300m2 konče.

.: Vila domek.

Obyvatelé budou mít k dispozici vlastní bezpečný areál s privátním parkem, moderním sportovním a relaxačním klubem i sítí obchodů a služeb. Central Park Praha s celkovým počtem 520 rezidencí tak představuje svou celkovou výší investice dosahující téměř 4,5 mld. korun největší rezidenční projekt v České republice.

Prodána více než polovina bytů

Bezprecedentní je i rozsah nabízených služeb, které vycházejí vstříc kosmopolitní klientele a představují kombinaci soukromí rezidence s pohodlím hotelu: patří sem údržba bytu, mytí vozu, donáška jídla i léků, ale i programy pro děti, venčení domácích mazlíčků, překladatelské služby, či asistence při jednání s místními úřady.

.: Kuchyně

Přestože se ceny rezidencí pohybují od 4 miliónů po 20 miliónů korun (vyjma penthousů), je ze 180 bytových jednotek nabízených v první fázi v současné době prodáno již 60 %. Ceny jsou včetně DPH a zahrnují vybavené kuchyně, sklepy a garáže.

„Central Park Praha nabízí pestrou paletu typů bydlení a zájemci se rekrutují z velice širokého spektra. Rezidenci si zde kupují mladé rodiny s dětmi, manažeři, cizinci, senioři i mladé páry. Ti všichni zde najdou svůj vysněný nový domov,“ řekl Milan Ganik, ředitel společnosti CPP Development, která projekt zaštiťuje.

.: Obývací pokoj

Hybridní charakter projektu Central Park Praha kombinuje krajinotvorbu s architekturou, prvky bytu a rodinného domu, soukromí rezidence s pohodlím a službami špičkového hotelu, a to vše v zásadách ekologie a úspory energií.

Žižkov už nebude stejný

Svým rozsahem, konceptem i architekturou projekt zásadně ovlivní rozvoj celé lokality Žižkova a Prahy 3. Žižkovská městská část je v současnosti považována z hlediska dalšího urbanistického rozvoje za jednu z nejperspektivnějších v Praze. V této lokalitě se nachází také nevyužívané nákladové nádraží Žižkov, které se v budoucnu změní je v příjemnou čtvrť s rezidenčním bydlením i administrativními budovami.

Reklama

Související témata:

Související články

Prosek se z periferie mění na město

Výstavba na Proseku nemá svým rozsahem v hlavním městě srovnání. Do několika let na sídlišti přibudou tři tisíce bytů, 20 tisíc metrů čtverečních kanceláří...

Výběr článků

Načítám