Hlavní obsah

Praha 1: Kontejnery na třídění pod zemí

PRAHA

Praha 1 chce dostat kontejnery na tříděný odpad pod zem. Podle vedení této městské části by se tím zlepšil vzhled Prahy 1. Pod zemí je zatím jen několik stanovišť.

Článek

Podle místostarosty Prahy 1 Karla Koželuha (SNK ED) radnice  zpracovává studii k možné výstavbě dalších podzemních míst pro kontejnery. Pod zemí je už delší dobu stanoviště na Petrském náměstí. Zprovozněny zatím nejsou podzemní kontejnery ve Vodičkově ulici, které vznikly při stavbě podzemního tunelu pro inženýrské sítě.

Podle Koželuha se nyní podzemní stanoviště instaluje na rohu Václavského náměstí a Štěpánské ulice. Kontejnery na tříděný odpad jsou nyní v první městské části na 35 místech.

Studie prověří 25 až 30 stanovišť. Výstavbu podzemních stanovišť ztěžuje to, že pod zemí vede řada inženýrských sítí. Navíc není nijak levná. Náklady na jedno stanoviště se pohybují podle dřívějších informací kolem miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Finta na domácí odpad

Kuchyně je nejfrekventovanějším místem domácnosti. Právě tam vyprodukujeme nejvíc odpadu. Skladované zbytky potravin jsou zdrojem zápachu a šíření bakterií,...

Výběr článků

Načítám