Hlavní obsah

Pod Ještědem pokračuje obnova největšího sídliště

Právo, Ivan Langr
LIBEREC

Po roce takřka nepřetržitých stavebních prací vyvrcholí v srpnu a v září první fáze regenerace největšího libereckého panelového sídliště Rochlice II. Úpravy komunikací a celkové zlidštění části čtvrti se zhruba 10 tisíci obyvateli si zatím vyžádaly dvacet miliónů, z nichž část pokryly dotace ministerstva pro místní rozvoj.

Článek

Právu to řekl Michal Buzek, mluvčí Technických služeb města Liberce (TSML), které mají úpravy sídliště na starosti. První fázi úprav ukončí rekonstrukce dvou frekventovaných komunikací, Ježkovy a Burianovy ulice, která začne 1. srpna.

"Ulice Ježkova a Burianova musí podstoupit celoplošné opravy. Od 1. do 3. srpna bude odfrézován povrch obou komunikací a následující týden od 6. do 9. srpna bude položen nový živičný povrch. V obou případech si celoplošná oprava vyžádá úplnou uzavírku obou komunikací a sice v době mezi 6. až 18. hodinou. V této době nebude možné na opravované komunikace vjíždět ani zde parkovat," uvedl Buzek.

Celkem pět fází

Až dosud silničáři na sídlišti postaveném v letech 1972 až 1992 vytvořili několik desítek nových parkovacích míst, opravili část chodníků a přibylo i nové veřejné osvětlení a dětská sportoviště. Práce přitom budou pokračovat i nadále, protože projekt regenerace je rozdělen do celkem pěti fází.

"Regenerace sídliště obyvatelům postupně přinese více parkovacích ploch, upravená místa pro kontejnery, širší komunikace a kvalitnější a bezpečnější pěší trasy a obnovu veřejné zeleně. Další stavební etapy mají přinést vylepšení ploch uvnitř obytných bloků v ulicích Pazderkova a Haškova a také se zaměří na zkvalitnění povrchů chodníků a odpočinkových míst," doplnil Buzek.

Postupná revitalizace sídliště zatím přišla na 20 miliónů korun, celkem si ale přitom projekt vyžádá až pětkrát více. I v budoucnu se však radnice hodlá ucházet o dotace ze státní kasy, aby břímě financování neleželo jen na městě.

Reklama

Výběr článků

Načítám