Hlavní obsah

Ostrava zažívá obrovský rozmach

Právo, Novinky, Radim Kijonka
OSTRAVA

Mezi investory je o moravskoslezskou metropoli velký zájem, stavějí tu byty, hotely, kanceláře. Ostrava zažívá v současné době dosud nevídaný rozmach. Investoři míří do města, aby v něm vybudovali nové bytové domy, budovy pro sídla firem nebo hotely. Navíc se na Karolině staví nové moderní centrum města.

Článek

 K tomu se dokončuje životně důležitá silniční tepna - dálnice D 47. "Opravdu zažíváme ekonomický boom," konstatoval ostravský primátor Petr Kajnar (ČSSD). Prakticky kam se člověk v Ostravě pohne, staví se tam něco nového. Zájem investorů o město je nyní diametrálně větší než před několika roky.

"Ostrava se stala po Praze druhým nejžádanějším městem republiky. A to jak z hlediska přicházejících investic do lehkého průmyslu, tak do developerských projektů," uvedl náměstek ostravského primátora pro investice Zdeněk Trejbal (ČSSD).

Průmyslová zóna v Hrabové se investory rychle naplnila. Město nyní hledá další území, kde by se firmy mohly usadit. Investorské společnosti stavějí v Ostravě i byty a kanceláře. Například po padesátce rezidenčních bytů v komplexu Podkova v centru Ostravy poblíž Čapkárny, jejichž cena se pohybovala v několika miliónech korun, se jen zaprášilo.

Cesta zpět do města

"Mnoho lidí se odstěhovalo na okraj Ostravy nebo mimo město, ale nyní zjišťují, že dojíždět každý den je pro ně složité a časově náročné," podotkl starosta Moravské Ostravy a Přívozu Miroslav Svozil (ODS). "Proto hledáme v našem obvodu další pozemky pro stavby domů," dodal Svozil.

Během dvou až tří let by mohlo v Ostravě dokonce vyrůst až 100 tisíc metrů čtverečních nových kancelářských prostor. Nedávno se poprvé na ostravský trh rozhodla vstoupit společnost Skanska Property a vybudovat poblíž hotelu Polský dům velkou administrativní budovu s názvem Nordica.

"Jednáme s menšími společnostmi, které chtějí jít do moderních prostor. Proto nechceme se stavbou váhat," konstatovala nedávno zástupkyně Skanska Property Radka Nováková. Podle ní ostravský boom určitě ještě poroste. V Ostravě i v celém moravskoslezském regionu vidí silný rozvojový potenciál.

Reklama

Související témata:

Související články

Ostravský hotel Atom bude na prodej

Ostrava chce ještě letos prodat hotel Atom. Jeho cena se bude nebude vyšší než 500 miliónů korun. Atom by měl zůstat fungujícím hotelem v návaznosti...

Ostrava-Jih zdražila byty o sto procent

Jediným hlasováním zastupitelů v Ostravě-Jih se zvedly ceny městských bytů v obvodě o 100 procent. Koalice tvrdí, že radnice dosud byty prodávala pod cenou,...

Výběr článků

Načítám