Hlavní obsah

Oprava náměstí ve Dvoře Králové nad Labem vyjde na 80 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové nad Labem

Rekonstrukce náměstí T.G. Masaryka a přilehlých komunikací ve Dvoře Králové nad Labem začne letos na jaře. Vyjde zhruba na 80 miliónů korun a veškeré opravy by měly být dokončeny v prosinci 2011.

Foto: Profimedia.cz

Dvůr Králové nad Labem

Článek

"Nyní běží výběrové řízení na dodavatele stavby, vlastní práce by měly začít během dubna," řekla dvorská starostka Edita Vaňková. Radnice již provedla některé změny v systému dopravy, do náměstí je nyní možné vjíždět od pošty a od kostela, během oprav se systém změní. "Částečný vjezd na náměstí bude zachován během celé rekonstrukce, lidé by ale měli sledovat dopravní značení," uvedla starostka.

Radnici se podařilo na opravy náměstí včetně dvou přilehlých komunikací získat evropskou dotaci ve výší necelých 75 miliónů korun. Cílem rekonstrukce náměstí je kromě oprav sítí, také zlepšení zázemí pro pěší, po opravách se omezí také počet parkovacích stání.

Součástí projektu je rekonstrukce a přístavba dlouhodobě nevyužívaného objektu čp. 83, do kterého se následně přestěhuje základní umělecká škola.

V minulých letech v Královéhradeckém kraji opravilo svá náměstí několik měst. Například vloni na podzim skončily opravy náměstí v Hronově na Náchodsku, které stály 65 miliónů korun. Hradecká radnice za více než 100 miliónů opravila Riegrovo náměstí před nádražím Českých drah. Město také plánuje rekonstrukci Velkého náměstí v centru Hradce Králové, která by mohla stát přibližně 160 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám