Hlavní obsah

Nová tělocvična v Bílině bude sloužit mládeži

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Rekreační a sportovní zařízení Bílina zrekonstruovala za finanční podpory města šatny a sociální zařízení ve staré budově zimního stadiónu. Doposud nevyužívaný prostor se tak proměnil v moderní tělocvičnu, která je primárně určena mládežnickým mužstvům.

Foto: Karel Schön (MěÚ Bílina)

Doposud nevyužívaný prostor v zimním stadiónu se proměnil v moderní tělocvičnu.

Článek

„Zařízení je vybavené gymnastickými míči, balančními podložkami, bossu, slackline, závěsnými posilovacími systémy, koordinačními žebříky, podložkami florin a slideboard, medicinbaly a zátěžemi pro posilování plněnými vodou,“ informoval Právo mluvčí bílinské radnice Karel Schön.

Tělocvična a její vybavení jsou koncipovány tak, aby zde proškolení trenéři mohli provádět s mládeží vyrovnávací a rehabilitační cvičení, posilovat hluboké svalstvo a rozvíjet koordinaci mladých sportovců.

Pravidelným zařazením do tréninkového procesu tak mohou předcházet vzniku svalových dysbalancí, vznikajících v důsledku jednostranného zatížení. Své uplatnění zde najde i běhací pás, pro který neměla dosud společnost vhodné prostory ani využití.

Společnost bude nový prostor nabízet i v rámci pořádání hokejových, speciálních brankářských a krasobruslařských kempů. Zvyšuje tak atraktivitu bílinského zimního stadiónu pro realizaci těchto sportovních akcí a reaguje na moderní standardy zimních stadiónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám