Hlavní obsah

Módní designér Josef Klír navrhuje podzemní klub

Právo, Blanka Dvořáková

Módní návrhář Josef Klír se na čas zavřel do podzemí hradu Kotnov v Táboře, kde dává novou tvář jednomu z nejluxusnějších music clubů v České republice, který pojme 800 hostů.

Foto: archiv, Právo

Josef Klír nikdy neví, s jakým nápadem se probudí, proto se plány na rekonstrukci denně mění.

Článek

„Neměním jen interiér, ale vytvářím zbrusu nový design. Kotnov je jedinečný projekt, a to hlavně díky své poloze a umístění. Interiér nočního klubu v památkáři chráněném hradu si žádá jiný pohled a spoustu kreativity,“ prozradil po několika měsících prací. Koncept interiéru vychází ze současnosti a mísí se v něm prvky luxusu a elegance. Tento styl ve světě módy propagují návrháři, jako je John Galliano, Armani nebo Karl Langerfeld.

Návrhář přiznal, že pracovat na projektu, který je umístěn v základech hradu, je samo o sobě velice inspirativní.

„Nejvíce mě okouzlil samotný prostor. Doslova z něj dýchá magičnost. Mám pocit, že mohu skloubit své umění s historií, která je na Kotnově cítit v každém kameni. Když jsem jím poprvé procházel, připadal jsem si jako v andělském chrámu, tak jsem se rozhodl, že právě anděl bude hlavním motivem celého klubu. Bude to spojení krásy, luxusu a tajemna.“

Foto: archiv, Právo

Není vyloučené, že na otevření překvapí hosty módní přehlídka v andělském stylu.

Image, kterou chce Klír podzemí propůjčit, je charakteristická také v hudební branži a zastupují ji světové hvězdy typu Lady Gaga, Rihany nebo kapely HIM. Od ledna si tak na párty v Kotnově budete připadat jako na vystoupení některé z těchto oslnivých star.

Návrhář ale nezanedbává ani svou původní profesi. Během práce na hradě stihl otevřít svůj nový ateliér o rozloze 350 m2, udělat několik autorských přehlídek a nafotit kalendář na rok 2011.

V lednu bude hotovo, a tak se nabízí otázka, zda si nechce zrenovovat starý hrad či záhadný dům i pro své bydlení. „Zatím to v plánu nemám. Bydlení na pražských Vinohradech mi vyhovuje. S přítelem jsme si také pořídili domeček za Bratislavou a o další nemovitosti v současné době nepřemýšlíme. Na co? Kotnov bude mým andělským dítětem a budu tam vždy, když mi to povinnosti umožní.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám