Hlavní obsah

Mladoboleslavské divadlo je zahaleno do lešení, opravy čekají i interiér

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahalené do lešení a ochranných sítí je mladoboleslavské městské divadlo, které prochází rekonstrukcí. Proti předpokladům jsou více poničené sochy zdobící exteriér divadla a také sedačky v sále.

Článek

„Předpokládali jsme, že se bude muset měnit třetina sedaček, ale jsou v mnohem horším stavu, než jsme čekali. Stejné je to se sochami na fasádě. Budeme muset hledat restaurátory, protože oprava soch je velmi odborná práce,“ řekl primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati (ODS).

Přesto by se neměl termín dokončení oprav posunout. „Vše by mělo být hotovo ke konci září, aby nebyla ohrožena divadelní sezóna,“ dodal Nwelati.

„Zatím i přes všechny dílčí komplikace vše směřujeme k tomu, abychom začali hrát 27. září. Věříme pořád, že se do té doby vše stihne,“ doufá ředitel divadla František Skřípek.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Mladoboleslavské divadlo pod lešením.

Opravy začaly v červnu vybouráním staré kotelny a napojováním na centrální vytápění. Nyní se pracuje na rekonstrukci západní stěny a hlavním průčelí. Uvnitř dělníci opravují sociální zařízení a zázemí pro herce, natírají okna a dveře.

Součástí rekonstrukce je výměna vzduchotechniky a vymalování celého interiéru. V divadle navíc přibylo speciální zařízení pro neslyšící.

V budoucnu se chystá ještě jedna velká investice do nové přístavby divadla, která nabídne novou alternativní scénu. V přístavbě má být také zkušebna, klub i prodejna vstupenek.

„Proto se opravuje fasáda historické budovy jen ze tří stran, čtvrtou stranu směrem do parku čeká finální úprava až po realizaci přístavby divadla,“ dodal pracovník radnice Pavel Šubrt.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražská Grébovka se dočká opravy

Radnice Prahy 2 konečně opraví Havlíčkovy sady, takzvanou Grébovku. Rekonstrukci druhá městská část plánuje již od roku 2006, až letos se jí však podařilo...

Historické tachovské hradby skrylo lešení

Historické hradby v Tachově procházejí rekonstrukcí. Obnova zhruba padesátimetrového pásu východního opevnění podél Panenské ulice vyjde na 1,3 miliónu korun,...

Výběr článků

Načítám