Hlavní obsah

Mladá Boleslav hledá nový domov pro seniory

MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav se potýká s nedostatečnou kapacitou v domově pro seniory. Město proto zvažuje, že buď najde vhodný objekt k zařízení domova pro seniory nebo začne s výstavbou nového.

Článek

Někteří senioři musí čekat na místo v domově důchodců téměř deset let. Pokud by město prostory neřešilo, poslední žadatel by na něho musel čekat až padesát let, jelikož je v současné době 250 žadatelů.

"Volné byty pro seniory se v domech s pečovatelskou službou či domovech pro seniory uvolňují v Boleslavi tempem zhruba tří nebo maximálně pěti míst ročně," řekl primátor Raduan Nwelati. 

Podle primátora nedostatečná kapacita zařízení pro seniory způsobuje, že staří lidé často končí v léčebnách pro dlouhodobě nemocné, přestože netrpí žádnou závažnou nemocí, kteří by potřebovali odbornou lékařskou péči. 

Město našlo i třetí možnost, koupit vhodný objekt od jiného majitele. "Určitě budeme jednat s krajem o dotaci, kterou bychom na projekt mohli získat a budeme se ucházet také o dotace z Evropské unie," dodal Nwelati.

Reklama

Související témata:

Související články

Přerov: Nové byty z bývalé ubytovny

V bývalé ubytovně v centru Přerova vznikne několik desítek nových bytů. Stavět se bude v prostorách bývalé ubytovny pro sociálně slabé občany, která stojí...

Výběr článků

Načítám