Hlavní obsah

Londýnský byt Beatles je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jediný byt, ve kterém bydleli členové Beatles spolu, je na prodej. Nachází se ve čtvrti Mayfair v Londýně. Majitel, který žije ve Spojených státech ho prodává za 1,75 miliónu liber (63 miliónů korun).

Článek

V bytě také vznikl snímek, který byl použit na obal knihy, která o Beatles vyšla v roce 1963. Na snímku se kapela naklání přes zábradlí dolů nad schody. Bílé zábradlí je stále původní.

Všichni čtyři členové kapely v bytě bydleli pár měsíců poté, co se přestěhovali z Liverpoolu do Londýna, beatlemánie byla v plném proudu a skupina vypustila svůj druhý velký hit She Loves You.

V té době už byli tak známí, že nemohli zůstat v hotelu, protože by neměli vůbec žádné soukromí. Proto jim manažer Brian Epstein našel byt ve čtvrtém patře na Green Street.

.: Londýnský byt, kde v roce 1963 bydleli Beatles

Když zde bydleli Beatles, měli k dispozici pouze tři malé ložnice a společnou koupelnu. Interiér bytu byl ovšem později zrenovován a nyní zde najdete dvě ložnice, kuchyň, jídelnu a dvě koupelny. Majitel, americký finančník, který byt podědil, žije v Kalifornii a podle realitního agenta byt už nepotřebuje, a proto ho chce prodat. Rozhodně se tedy o něm nedá říct, že by byl fanoušek, ale na druhou stranu byt neproměnil ve svatyni Beatles.

.: Časopis, na kterém je fotka z londýnského bytu na Green Street.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám