Hlavní obsah

Lidé ve Vsetíně vybrali novou podobu centra města

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou podobu náměstí Svobody v centru Vsetína vybrali v internetovém hlasování obyvatelé města. Radnice počítá s tím, že úpravy budou uskutečněny ještě v letošním roce. Termín jejich dokončení je stanoven na říjen.

Foto: abraz, Mapy.cz

Náměstí Svobody v centru Vsetína

Článek

„Na lednovém zasedání městského zastupitelstva předložil architekt další dvě varianty řešení úprav plochy náměstí Svobody, které počítaly s částečným zatravněním doplněným o vydláždění ploch pro pěší. Zastupitelé přímo na místě tyto návrhy připomínkovali a architekt následně během několika dní předložil přepracované varianty,“ informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

„Ty byly umístěny na webu města s tím, že občané měli možnost se k nim vyjádřit a vybrat tu, která je pro ně přijatelná. Naprostá většina účastníků diskuze se přiklonila k variantě č. 1.

Foto: MÚ Vsetín

Plánek naznačuje příští podobu náměstí Svobody ve Vsetíně.

Do této vítězné studie však radnice požaduje zapracovat ještě několik drobných změn, například odstranění dláždění uvnitř travnatých ploch, doplnění laviček po vnějším obvodu plochy náměstí a také odpadkových košů v místech potenciálního vzniku nepořádku,“ dodala mluvčí.

Vítězná varianta spočívá ve vydláždění vnitřní zpevněné plochy, která bude obehnána pásem zeleně pod lipami. Travnatá plocha se nebude vysazovat, počítá se s položením travnatého koberce. Ten bude přerušen v místech chodníků umožňujících diagonální průchod přes plochu náměstí. Vzhled mobiliáře, který bude umístěn na vydlážděných plochách, architekt na základě dohody se zástupci města přesněji specifikuje až v samotné projektové dokumentaci.

„Úprava plochy je kompromisem mezi technickými možnostmi a jejich cenou. Vybranou verzi proto hodláme realizovat, a to ještě v tomto roce,“ uvedla starostka Iveta Táborská (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám