Hlavní obsah

Liberecká radnice získá lesní pozemky na Ještědu

LIBEREC

Liberecká radnice získá pozemky na Ještědu a Vesci. Lesní pozemky vymění s Lesy ČR. O směnu usilovali radní nejméně tři roky, protože jsou součástí sportovních areálů, do nichž město investuje. Transakci musí ještě schválit zastupitelstvo a na straně státního podniku Lesy ČR zřejmě vláda. Primátor Jiří Kittner dnes novinářům řekl, že všechny úřední formality by se měly vyřídit do konce roku.

Článek

"Staneme se tak vlastníky například Televizní cesty na Ještědu nebo hájku v Rekreačním sportovním areálu Vesec," upřesnil. Všechny pozemky ve sportovištích pak budou patřit městu.

Podle Kittnera to zjednoduší všechny práce, které se v obou lokalitách odehrávají. Město směnou získá téměř 115 hektarů atraktivních pozemků a také malý lesík u teplárny, který si lidé pletou se skládkou. Lesům za to poskytne 140 hektarů jiných lesních porostů v různých částech města a doplatí jim ještě 1,5 miliónu korun. Lesy si nejprve činily nárok na historické městské lesy v Lidových sadech, a podmiňovaly tím směnu.

Proti tomu se ale postavili zastupitelé i veřejnost. "Příprava dohody o výměně pozemků se táhla tak dlouho i kvůli tomu, že Lesy ČR za tu dobu čtyřikrát vyměnily generálního ředitele," poznamenal Kittner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám