Hlavní obsah

Lázně Luhačovice plánují výstavbu za 270 miliónů

LUHAČOVICE

Společnost Lázně Luhačovice připravuje stavbu nového ubytovacího, relaxačního a konferenčního komplexu. Vznikne rekonstrukcí lázeňského hotelu Alexandria a stavbou nových budov. Náklady na obnovu a dostavbu Alexandrie by měly činit přibližně 270 miliónů korun.

Článek

Po rekonstrukci hotelu Alexandria čeká kompletní přestavba i budovu hotelu Morava I. Současná budova hotelu Morava II bude nahrazena novostavbou s léčebnými provozy a krytým bazénem. Areál doplní ještě nově postavený hotel Morava III. Areál pak bude tvořen pěti objekty. Celkové náklady na výstavbu komplexu by měly činit asi 700 miliónů korun.

.: Lázeňský hotel Morava v Luhačovicích

Do obnovy budov areálu lázní společnost investovala i v loňském roce. Rekonstruovala například lázeňský penzion Alpská růže za více než 20 miliónů korun.

Lázně Luhačovice se specializují především na léčbu nemocí dýchacího ústrojí, jejich služeb ale využívají i lidé s poruchami pohybového aparátu a zažívacího ústrojí nebo cukrovkou. Kapacita lázní je 1 300 lůžek, na konci loňského roku ve firmě pracovalo asi 550 lidí. Společnost vykázala v roce 2006 tržby asi 348 miliónů korun a zisk asi 14 miliónů korun.

V Luhačovicích mohou hosté využívat léčebné účinky až 17 pramenů. Nejznámějšími zdejšími prameny jsou Vincentka, Ottovka, Aloiska a Pramen dr. Šťastného.

Reklama

Související články

Luhačovicemi za básníkem dřeva

Každý, kdo někdy navštívil Luhačovice na Zlínsku, určitě potvrdí, že je toto největší moravské lázeňské město plné architektonických skvostů, které mu dodávají...

Slovenské lázně jsou stále oblíbenější

Velmi oblíbené jsou v posledních několika letech pobyty ve slovenských lázních a v termálních komplexech. Řada z nich prošla radikální obnovou a byla...

Výběr článků

Načítám