Hlavní obsah

Komfortní bydlení s magickou atmosférou na pražském Vyšehradě

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prestižní adrese pražského Vyšehradu, opředeného mnoha legendami, vyrostl nový projekt rezidenčního bydlení. Budova vyniká architektonickou čistotou, je vzdušná a plná světla. Objekt, který byl dostavěn a otevřen v roce 2008, harmonicky zapadá do okolní vilové zástavby. Navíc kdo by se nenechal okouzlit úžasným výhledem na Prahu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Rezidence Vyšehrad je ojedinělý rezidenční dům nabízející do posledního detailu vyladěné bydlení. Cena za týdenní pobyt se pohybuje od 120 euro za den.

Článek

Nadstandardní a do posledního detailu vyladěné bydlení nehledá při návštěvě Prahy Anna Montgomeryová již v hotelu. Oblíbila si Rezidenci Vyšehrad v těsné blízkosti vyšehradských hradeb.

„Rezidenční dům mě uspokojuje v několika rovinách. Cítím se tu skutečně jako doma, mám tu soukromí, klid a pohodu, které jsem v hotelech postrádala, což je pro mě při dlouhodobém pobytu v Praze důležité.

Také si mohu vybrat z téměř třiceti apartmánů různých velikostí, široké nabídky služeb a podstatné je také spojení s centrem metropole,“ vysvětluje Anna, která má k Praze velmi vřelý vztah.

Čistá architektura

Rezidence Vyšehrad je architektonicky čistá stavba, která je nejen funkční, ale stylově zapadá i do okolní vilové zástavby. Skládá se ze dvou pavilonů o pěti podlažích propojených vstupní recepcí. Dům je situovaný těsně u vstupu do rozsáhlého komplexu unikátních historických památek zasazených do parků s tichými zákoutími.

.: Moderně vybavená kuchyň v prvním podlaží je oddělená od obývacího koutu s bílým sofa vkusným dřevěným panelem pro zavěšení televizefoto: Právo/Michaela Říhová

Celkový dojem podtrhuje moderní stylové zařízení s důrazem na neokázalou eleganci. V maximální míře využívá klasických kvalitních materiálů výhradně přírodního původu.

"Musím přiznat, že mě budova oslovila také tím, že působí moderně a dynamicky. Je vzdušná a plná světla, aniž by postrádala klasickou starosvětskou atmosféru klidu a pohody, což je pro potřebný pocit tepla domova při delším pobytu důležité,“ svěřuje se Anna.

"Všichni společně rádi pozorujeme z vyšehradských hradeb nebo z terasy bytu stověžatou Prahu, která v nás podněcuje pozitivní naladění pro kulturní a duchovní činnosti,“ prozrazuje podnikatelka.

Interiéry v duchu minimalismu

Nezaměnitelné jsou interiéry, vyznačující se kvalitními přírodními materiály, zejména dubem. V dubovém provedení jsou podlahy, nábytek i schodiště dodávající dvoupodlažnímu bytu vytříbený minimalistický styl a eleganci.

.: Ve druhém podlaží dominuje obývacímu prostoru sedací souprava, která esteticky souzní s dřevěnou podlahou. foto: Právo/Michaela Říhová

Vkusné doplňky, ať už vázy, obrazy či ručně vyrobené originály, jsou sladěné do harmonického celku a vytvářejí jedinečný styl rezidence. Dům nabízí moderně zařízené byty s telefonem, připojením na internet, satelitní televizí, DVD přehrávačem i bezpečnostním trezorem.

Prostor mezonetového bytu je otevřený v obou podlažích. Dole se nachází moderní kuchyň oddělená od obývacího koutu vkusným dřevěným panelem pro zavěšení televize. Dobře vybavenou kuchyň oceňuje Anna z toho důvodu, že si tu může uvařit jakýkoli pokrm v případě, že nechce jíst v restauraci.

.: Ložnice stejně jako koupelna je místem určeným k odpočinku, a proto je zařízena v teplých barvách a masivním přírodním nábytkem.foto: Právo/Michaela Říhová

V této části je ještě malý pokoj, jenž vyhovuje svým vybavením i velikostí dceři. Má tu své soukromí, tedy postel i pracovní kout, naproti koupelnu i vestavěnou skříň.

Ve druhém podlaží dominuje obývacímu prostoru sedací souprava, která vkusně ladí s dřevěnou podlahou. Ovšem zlatým hřebem místnosti je prosklená stěna se vstupem na prostornou terasu vybízející k podvečernímu posezení s rodinou nebo přáteli a krásným výhledem. V tomto podlaží nechybí zařízená ložnice ani druhá koupelna.

Služby šité na míru

Další předností je široká paleta služeb, k nimž patří nepřetržitá recepční a bezpečnostní služba, týdenní úklid, výměna ručníků a ložního prádla. Kromě nákupu surovin na oblíbený pokrm personál zajistí také praní, čištění a žehlení oděvů či vstupenky do divadla nebo na koncert. Samozřejmostí je snídaně a pohoštění na recepci i vnitřní parkování.

.: Prostor mezonetového bytu je otevřený v obou podlažích. foto: Právo/Michaela Říhová

„Je škoda, že si byt v rezidenci nemohu koupit, nýbrž jen pronajmout, byť na delší i krátkou dobu. Ale protože mi vyhovují nadstandardní služby, jsem přesvědčena, že se sem budu nadále vracet. Nelze přehlédnout komfort ani atmosféru domova korunovanou ideálním umístěním v atraktivní části centra. To vše jsou silné stránky rezidenčního bydlení, které mě nakonec dostalo,“ uzavírá své povídání podnikatelka a dodává, že další cestu do Prahy plánuje již na červen.

Reklama

Související články

Zelené město vyroste na pražském Jarově

Na pražském Jarově byla zahájena stavba komplexu 1 000 nových bytů s názvem Zelené město. S dokončením první etapy stavby se počítá v roce 2010. Pro projekt...

Výběr článků

Načítám