Hlavní obsah

Kino v Havířově změní po čtyřiceti letech tvář

Právo, plk

Se 46,6 miliónu korun z Regionálního operačního programu (ROP) může počítat na rekonstrukci kina Centrum magistrát v Havířově. Modernizace zastaralého kina má trvat dva roky a celková výše investice bude přibližně 125 miliónů.

Foto: Vizualizace archív , Právo

Už za dva roky by měli obyvatelé Havířova mít k dispozici moderní kino Centrum, ve kterém nemá chybět například DVD kavárna či galerie.

Článek

Město nyní vybírá zhotovitele stavby. „Zahájení rekonstrukce kina předpokládáme nejdříve v únoru 2011. Rádi bychom kino otevřeli ke konci roku 2012,“ uvedla mluvčí Havířova Jana Pondělíčková s tím, že je naplánována komplexní rekonstrukce, včetně dispozičních úprav interiéru na malý a velký kinosál, který umožní promítání 3D filmů.

„Nově bude v kině také DVD kavárna, kde budou moci lidé u kávy zhlédnout film na plazmových obrazovkách. V druhém podlaží bude výstavní síň a galerie a v suterénu budovy klub,“ naznačila plány.

Do kina Centrum chodí obyvatelé města od roku 1967 a za více než 40 let v něm nebyly provedeny žádné opravy. „Současný stav už nesplňuje náročná kritéria komfortu pro diváka, proto jsme se rozhodli kino rekonstruovat,“ zdůvodnil rekonstrukci primátor města Zdeněk Osmanczyk (ČSSD).

Město opraví i halu a zónu Na Nábřeží

Dodal, že v rámci stavebních prací dojde i na výměnu vzduchotechniky, elektroinstalace, oken, střechy a kino dostane novou fasádu.

Nejen na rekonstrukci kina Centrum se ale podařilo Havířovu získat evropskou dotaci. „Z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko má město vyhrazeno přibližně 300 miliónů korun, a to na více projektů zahrnutých do integrovaného plánu rozvoje,“ potvrdil mluvčí regionální rady Michal Sobek.

Magistrát již například získal dotaci na výstavbu sportovní haly, rekonstrukci dvou tělocvičen a okolí v lokalitě Žákovská, regeneraci náměstí U Severky a rekonstrukci odpočinkové zóny Na Nábřeží.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám