Hlavní obsah

Jihlava bude mít nové byty, obchody a kanceláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Během tří let by se měl proměnit průmyslový areál Tesly v Jihlavě. Podle záměru investora by zde měl vzniknout areál s byty, obchody a kancelářemi. Součástí plánů je i vybudobání domova pro seniory.

Článek

Areál Tesly v Havlíčkově ulici má rozlohu kolem 11 tisíc metrů čtverečních. Do bývalé továrny na zpracování tabáku se Tesla nastěhovala v roce 1958. Nyní ho postupně opouští, protože svůj nový výrobní areál buduje v jihlavské průmyslové zóně.

V posledních letech do něj již byly přemístěny tři čtvrtiny výroby. Podnik zaměstnává kolem 900 lidí. Firma Corbada vyhrála výběrové řízení a za závod zaplatila kolem 70 miliónů korun. Podle jejího  zástupce Radka Vávry by minimálně třetina areálu měla být zaměřena na sociální sféru - měl by tam být domov pro seniory a sociální byty pro mladé rodiny.

O zbývající plochu se podělí velké byty s obchody a kancelářemi. Podle předběžných odhadů by tak v Jihlavě mohlo přibýt 100 až 200 bytů a 400 parkovacích míst.

Firma zatím zvažuje také vznik inkubátoru pro začínající podnikatele, podobný záměr je však také součástí krajského projektu. Podle Vávry ale o budoucí podobě areálu zatím nebylo rozhodnuto. Podle něj je již areál ze dvou třetin prázdný. Větší demolice se nechystají, protože větší část budov je v dobrém stavu. Přes přestavby by měl být zachován průmyslový vzhled této lokality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám