Hlavní obsah

Hradec Králové bude mít další nové byty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Na místě bývalé mlékárny v Hradci Králové bude vystavěno 149 nových bytů. Celková hodnota stavby, kde budou mimo jiné i obchodní plochy o rozloze kolem tři tisíc metrů čtverečních, je 410 miliónů korun. Demolici mlékárny a výstavbu infrastruktury podpoříla hradecká radnice příspěvkem téměř 20 miliónů korun.

Článek

Stavitelem je společnost Eube, která tímto projektem navazuje na výstavbu asi 130 bytů v hradecké lokalitě Za Terronicem. Podle údajů developera je už asi 30 až 40 procent bytů ve stavbě na místě bývalé mlékárny, které se říká Hradecký dvůr, rezervovaných. Průměrná cena bytů tady činí 30 tisíc korun za metr čtvereční bez DPH. Velikost bytů se pohybuje od 34 do 199 metrů čtverečních.

Na  bytové výstavbě v Hradci Králové, který má téměř sto tisíc obyvatel,  se ale podílí i několik dalších společností. Největší bytový projekt má pod svými křídly společnost IPB Real v lokalitě Plachta, kde by mělo vzniknout přes 400 bytů.

Desítky bytů staví také firmy Fato a Stako. Zhruba 100 bytů chce ve čtvrti Svobodné Dvory postavit společnost Kobla.

Bytová výstavba v Hradci Králové, který je krajským městem, táhne výstavbu bytů v celém kraji. Ta v letošním prvním čtvrtletí vzrostla o 37 procent, v regionu tak vzniklo 353 nových bytů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám