Hlavní obsah

Dům legendárních mafiánů z filmu Kmotr je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Dům s osmi ložnicemi v New Yorku, který obývala v roce 1972 mafiánská rodina Corleonů při natáčení legendárního gangsterského dramatu Kmotr, je na prodej. Majitelé domu na Staten Island za něj chtějí 2,9 miliónu dolarů, tj. v přepočtu asi 52 miliónu korun, nebo čekají nabídku, "kterou by nemohli odmítnout".

Foto: Profimedia.cz

Dům legendární mafiánské rodiny Corleonů

Článek

Ve filmu režiséra Francise Forda Coppoly hrál hlavní roli starého dona Vita Marlon Brando. Po jeho boku se ve snímku o osudech italsko-americké rodiny, jež svůj blahobyt založila na hazardu, prostituci, vydírání a zastrašování, objevili i Al Pacino a Robert Duvall.

Scény byly natáčeny uvnitř objektu rozkládajícího se na 160 arech. V domě jsou dva krby, suterénní hospoda, garáž pro čtyři auta a krytý bazén.

Majitel domu James Norton řekl, že jeho matka má i hodně artefaktů z filmu, včetně Brandových kartiček s nápovědou.

Obchodník s nemovitostmi Connie Profaci soudí, že prodej nějakou dobu potrvá, ale rodina sází na to, že pro kupce by mohla být velmi přitažlivá historie domu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám