Hlavní obsah

Domácnosti spotřebují méně vody

KLADNO

Domácnosti mají menší odběr vody. Podle mluvčí společnosti Středočeské vodárny Lenky Kozlové to patří mezi problémy, které její společnost řeší. Lidé se podle ní nejvíce zajímají o kvalitu vody, její cenu a informace týkající se výluk dodávek pitné vody a havárií.

Článek

V roce 2006 poklesla spotřeba vody podle Kozlové o 0, 8 litru. Domácnost průměrně spotřebuje kolem 92,8 litru na osobu a den. Náklady na distribuci a čištění této životodárné tekutiny přítom neklesají, ba naopak rostou.

Středočeské vodárny provozují  vodovody a kanalizace na území bývalých okresů Mělník, Kladno, části Prahy-východ a západ a části okresů Rakovník a Mladá Boleslav. Vlastníkem vodohospodářské infrastruktury měst a obcí na tomto území je společnost Vodárny Kladno-Mělník (VKM).

V loňském roce Středočeské vodárny vylepšily hospodářský výsledek, po zdanění činil 28,2, to je přibližně o 8,7 milionu korun více než v roce 2005. Zisk půjde do obnovy majetku společnosti. Od letošního roku se ve zminovaných lokalitách zdražilo vodné a stočné na nynějších 56,53 koruny.

Do budoucna očekávat další nárůst ceny vody, do které se promítne například devatenáctiprocentní nárůst cen za elektrickou energii. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám