Hlavní obsah

Další banky snížily úroky poskytovaných hypoték

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Československá obchodní banka, největší poskytovatel hypoték v ČR Hypoteční banka, mBank a Raiffeisenbank snížily od pondělí úrokové sazby poskytovaných hypoték. Banky reagovaly na vývoj na mezibankovním trhu a nedávný pokles sazeb České národní banky a rovněž navázaly na podobný krok konkurence. Klienti mohou měsíčně ušetřit stovky korun.

Článek

Měsíční splátka dvoumilionové hypotéky se splatností 20 let a fixací na tři roky u Hypoteční banky nově vyjde na 13 522 korun místo dosavadních 13 860 korun. Měsíční úspora bude 338 korun. Se zvýhodněním financování bydlení přišla i stavební spořitelna Modrá pyramida.

Levnější hypotéky již v srpnu začaly nabízet například Bawag Bank, Česká spořitelna, Komerční banka, UniCredit Bank nebo Volksbank. Některé banky nechávají sazby beze změny. "Úrokové sazby u hypoték neměníme," uvedla mluvčí GE Money Bank Markéta Dvořáčková.

Snižení úroků se nevstahuje na všechny programy

Hypoteční banka snížila sazby hypoték s fixací do pěti let o 0,3 procentního bodu. Například hypoteční úvěr s fixací na tři roky do 85 procent hodnoty nemovitosti lze nyní získat od 5,29 procenta. U mBank činilo průměrné snížení sazeb 0,4 procenta. mBank nabízí hypotéku na 80 až 110 procent odhadní ceny nemovitosti s tříletou fixací od sazby 5,6 procenta. Fixace je doba, po kterou je výše úrokové sazby neměnná a banka ji nesmí měnit.

ČSOB snížila úrokové sazby u všech typů hypotečních úvěrů a fixací o 0,3 procentního bodu. Výjimku tvoří pouze ČSOB Předhypoteční úvěr, ČSOB Americká hypotéka a ČSOB Hypotéka bez dokládání příjmů. U těchto typů hypoték ČSOB snížila úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu.

Raiffeisenbank snížila sazby hypoték o čtvrt procentního bodu. U Modré pyramidy platí akční úroková sazba Hypoúvěru se slevou 0,25 procentního bodu. Úroková sazba Hypoúvěru bez nutnosti počátečního vkladu je 4,59 procenta.

ČNB po řadě zvýšení snížila úroky počátkem srpna. Základní úroková sazba klesla o čtvrt procentního bodu na 3,50 procenta. Do poloviny prázdnin úroky hypoték rostly. Průměrná úroková sazba nově poskytnutých hypoték pro fyzické osoby v červenci činila 5,63 procenta, což bylo o desetinu procenta výše než v červnu.

Reklama

Související témata:

Související články

ČNB snížením sazeb zamávala kurzem koruny

Rada České národní banky snížila ve čtvrtek dopoledne základní úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu na 3,5 procenta. Analytici takový krok neočekávali....

Výběr článků

Načítám