Hlavní obsah

Čelákovice: Spor o zastavění proluky u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČELÁKOVICE U PRAHY

Spor o zástavbu proluky na náměstí v Čelákovicích řeší soud. Podnět podala developerská společnost Harmonie Group. Kvůli zmařené investici chce po městě zhruba tři milióny korun.

Článek

O projektu rekonstrukce náměstí v Čelákovicích, které mají okolo 11 tisíc obyvatel,  se začalo hovořit už na začátku devadesátých let.Už od počátku ale tento záměr provází řada dohadů, některé z nich prošetřovala na základě trestního oznámení i policie.

Náměstí jako kámen úrazu

Před několika lety město uspořádalo výběrové řízení na developera, jehož se zúčastnilo 28 zájemců. Nakonec zastupitelé schválili smlouvu o smlouvě na budoucí na nákup pozemků se společností Harmonie Group.

Na náměstí chtěla postavit bytový komplex s obchody a parkovištěm. Smlouva ale na konci loňského roku vypršela, a stavět se nezačalo. Harmonie Group s městem jednala přes dva roky a několikrát projekt na přání radnice změnila.

Zhruba tři milióny korun, které nyní uplatňuje, jsou podle jejího provozního ředitel Jana Duška náklady spojené s projektem. Proti záměru Harmonie Group protestovala část obyvatel. Navržený objekt funkcionalistického stylu se podle nich do historického centra nehodil.

Soud podle Duška zatím zatím nerozhodl.

Zastupitelé v Čelákovicích  letos znovu zveřejnili záměr na prodej pozemků v proluce na náměstí. Ze čtyř zájemců pak vybrali na základě doporučení odborné komise projekt společnosti STOPRO, která chce na náměstí také postavit byty, obchody a parkovací stání. Město s ní už uzavřelo smlouvu o smlouvě budoucí na koupi pozemků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám