Hlavní obsah

Brněnský Chovánek se prodraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Stavba zařízení Chovánek, které má nahradit stávající kojenecký ústav se prodraží. Místo původních 70 milióů, bude stát celých 140. Důvodem jsou náklady na úpravu území, které předchozí projekt nezahrhnoval.

Článek

 Chovánek se bude stavět na městském pozemku ve vejrostově ulici v části Bystrc. Před stavbou však bude potřeba udělat nákladné přeložky sítí.

Projekt Chovánku pochází od architektů ze studia Arch Design. Komplex budov bude rozložen do tvaru písmena U. Vzniklé atrium tak bude odděleno od sídliště a silnice. Architektům šlo zejména o domáckou atmosféru v tomto zařízením, proto zvolili řešení menších, propojených objektů.

Brněnský kojenecký ústav zatím sídlí v nevyhovujících prostorách památkově chráněných budov v centru města. Domy by město po dostavbě nového Chovánku prodalo.

Podle znaleckého posudku by například za vilu v ulici Hlinky nedaleko brněnského výstaviště mohlo utržit 88 milionů korun. Objekt je na dobré adrese, ve stejné ulici je například konzulát Ruské federace, a dům obklopuje rozlehlá zahrada.

Zrevidovaný projekt stavby Chovánku budou schvalovat na podzim zastupitelé. Když ho podpoří, objekt by se mohl začít stavět příští rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám