Hlavní obsah

Bazén ve Strakonicích projde modernizací za 100 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE

Strakonice chystají rozsáhlou přístavbu krytého bazénu na místním plaveckém stadionu. Vedle pětadvacetimetrového bazénu by měl vzniknout další větší bazén pro relaxaci, menší pro výuku plavání a část s vodními atrakcemi. Architekt představil projekt městským zastupitelům.

Foto: Profimedia.cz

Strakonice - ilustrační foto

Článek

Hrubé odhady na stavbu nové části a úpravy stávajících prostor počítají s náklady do 100 miliónů korun. Je to přibližně pětina ročního rozpočtu čtyřiadvacetitisícového města. Radnice se proto bude snažit získat dotaci.

"Nyní dopracováváme konečnou projektovou dokumentaci, hned na to by mělo ještě letos navázat stavební řízení. Sám si myslím, že bychom tuto akci mohli realizovat v horizontu pěti až osmi let," řekl starosta Pavel Vondrys.

Projekt se podle Pavla Duška ze společnosti STARZ, která se stará o městská sportoviště, připravoval několik let. Finální podobu ovlivnili v anketě i návštěvníci areálu. V prosklené hale, která se napojí na stávající krytý bazén, by tak neměly chybět vířivky, proudový kanál, malý odpočinkový ostrov, chrliče a různé trysky.

Přístavba má připomínat mořský svět

Modernizace zahrne rovněž kompletní přestavbu šaten, vznikne i nová restaurace s přístupem od bazénu. Úprav dozná sauna, pára a fitness centrum. Vstup do všech částí bude na čipové hodinky. Počítá se i s výměnou technologií a novými akumulačními nádržemi na vodu. "Inspirací pro přístavbu byly prvky z mořského světa. Například zastřešení má připomínat korál," řekl architekt Jiří Treybal.

Plavecký bazén se poprvé otevřel v roce 1972. V kryté části areálu je relaxační bazének a další bazén o délce 25 metrů. Do haly vede i 89 metrů dlouhý tobogan. Před časem nechalo město vnitřek zastřešeného komplexu částečně zmodernizovat. Nové jsou tak technologie úpravy vody, ale i obklady a osvětlení.

Venkovní část stadionu nabízí padesátimetrový bazén a další dva menší, z nichž u jednoho je rovněž tobogan. Plavecký areál je jediný v okrese a slouží i lidem z okolí. Ročně ho navštíví desítky tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám