Hlavní obsah

Atraktivní Čeladná postaví novou čtvrť

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČELADNÁ

Sto dvacet bytů ve vilkách bude hotovo za rok, už dnes je třetina prodána. Vyrostou i aquapark, restaurace a hotel. Nová vilová čtvrť vyroste v Čeladné na Frýdecko-Místecku.

Článek

Výstavba sedmi domů má začít asi za dva měsíce, nové byty budou připraveny k nastěhování do poloviny roku 2009. Novinářům to ve středu řekl projektový manažer společnosti Conti Real Čeladná Jakub Bernady.

Vilová čtvrť a aquapark s wellness centrem, ale i luxusní restaurace, jejíž projekt už má developerská skupina hotový, a čtyřhvězdičkový hotel vyrostou na okraji malebné obce, na pětihektarovém pozemku vzdáleném půl kilometru od čeladenského náměstí.

První projekt s Holanďany

„Zájem o bydlení v Čeladné je stále velký. Ještě se nezačalo stavět a už máme třetinu bytů prodaných,“ uvedl Bernady s tím, že zájem neustává přesto, že cena nových bytů v této lokalitě už narostla na 40 tisíc korun za metr čtvereční.

.: Nová výstavba v Čeladné

Stavební náklady na výstavbu bytů nové čtvrti podle Bernadyho budou činit zhruba sto miliónů korun. „Farské lúky jsou prvním naším projektem, který v Čeladné neděláme sami, ale s holandskými partnery,“ řekl. Jak dále uvedl, je ale třeba, aby s přibývajícími byty rostla i vybavenost obce.

Kde má vzniknout aquapark?

Conti Real Čeladná tak investuje i do rozvoje služeb a zázemí pro volnočasové aktivity. Jedním ze dvou velkých připravovaných projektů je aquapark, který se bude stavět poblíž domů budoucí čtvrti Farské lúky.

Starosta Čeladné Pavol Lukša (KDU-ČSL) Právu řekl, že aquapark má Čeladná dlouhodobě v územním plánu a původně zamýšlela, že obec vodní svět postaví a bude provozovat sama, pak se ale zastupitelstvo rozhodlo, že najde investora.

Starosta Čeladné Pavol Lukša (KDU-ČSL) Právu řekl, že aquapark má Čeladná dlouhodobě v územním plánu a původně zamýšlela, že obec vodní svět postaví a bude provozovat sama, pak se ale zastupitelstvo rozhodlo, že najde investora.

Čeladná svůj rozvoj odstartovala v roce 1999 výstavbou nového náměstí. V centru obce tehdy vyrostly domy s desítkami bytů a nebytovými prostory. Podle údajů z matriky se do Čeladné loni přistěhovalo 76 lidí, ke konci roku 2007 tak obec měla bezmála 2300 obyvatel.

Reklama

Související články

Prosek se z periferie mění na město

Výstavba na Proseku nemá svým rozsahem v hlavním městě srovnání. Do několika let na sídlišti přibudou tři tisíce bytů, 20 tisíc metrů čtverečních kanceláří...

Památkáři rozhodují o podobě Buďánky

Po letech sporů a chátrání je na světě studie, podle níž lze starou kolonii revitalizovat. Někdejší historické dělnické enklávě v Košířích, známé jako Buďánka,...

Výběr článků

Načítám