Hlavní obsah

Českobudějovické sídliště Vltava má dostat přívětivější tvář

Právo, Vladimír Vácha

Druhé největší českobudějovické sídliště Vltava čekají letos další výrazné změny. Radnice počítá, že v něm budou pokračovat stavební práce, které mu mají dát přívětivější tvář.

Foto: Vladimír Vácha , Právo

Náměstí před kulturním domem se dočkalo nové podoby už loni.

Článek

„Chceme navázat na první etapu regenerace části Vltava – Jih, dokončenou loni. Stavební práce budou probíhat mezi Energocentrem u lávky přes Strakonickou ulici, areálem základní školy a bloky domů v ulicích Bezdrevská a Vodňanská,“ popsal Právu stručně záměr radnice první náměstek primátora Miroslav Joch (ČSSD).

Chystané úpravy se týkají především infrastruktury. Projekt počítá s výměnou povrchů komunikací a parkovacích stání či kanalizačního sběrače. Obyvatelé sídliště určitě přivítají nové osvětlení i úpravu zeleně.

„Vždy se u podobných investičních akcí pokoušíme získat dotační prostředky. V roce 2009 jsme na etapu Vltava – Sever dostali čtyři milióny korun. Tehdy prošlo obnovou například náměstí před kulturním domem. Letos tomu tak bohužel nebude, poněvadž už máme v ruce oznámení, že jsme s žádostí o dotaci, kterou jsme podali na ministerstvo pro místní rozvoj v rámci programu Podpora bydlení – Podpora regenerace panelových sídlišť neuspěli a skončili až v druhé desítce,“ dodal Joch. Přesto se sídliště dalších úprav dočká. Tentokráte výhradně z městského rozpočtu.

„Soustředili jsme se i na lepší bezpečnost chodců na přechodu u základní školy, který bude vyvýšen, a zpomalí tak rychle jedoucí vozidla,“ upřesnil náměstek primátora Kamil Calta (TOP 09) s tím, že všechny veřejně přístupné plochy a komunikace budou bezbariérové.

Reklama

Výběr článků

Načítám