Hlavní obsah

Nový Malešický park bude v srpnu

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Revitalizace Malešického parku v Praze spěje do finále. Práce skončí nejpozději závěrem července. „Lidé se můžou těšit na moderní bezbariérový městský park inspirovaný parky ve významných světových metropolích, například v Paříži,“ popsal starosta desáté části Milan Richter (ODS).

Foto: Praha 10

Peníze na rekonstrukci šly převážně z fondů EU. Náklady přesahují 117 miliónů korun.

Článek

Největší park obvodu, který vznikl v 70. letech minulého století a od té doby se tu žádné zásadní úpravy neudály, získal během rozsáhlé přeměny dva cyklookruhy. Jeden z nich lze využít pro jízdu na kolečkových bruslích, druhý bude zvlněný, adrenalinový.

Architekti do zeleně naplánovali také největší lanovou herní sestavu v Praze 10 a dokonce i herní prvky pro psy. Na své si přijdou senioři, kteří se můžou protáhnout na cvičebních strojích. A protože vodní prvky v areálu volného času Gutovka ve Strašnicích sklidily veliký úspěch, objeví se též v Malešicích.

„Park bude jako jediný v Praze uzpůsobený maximálně i vozíčkářům včetně specializovaného dětského hřiště,“ řekla místostarostka Ivana Cabrnochová (SZ).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám