Hlavní obsah

Ortenovo náměstí v pražských Holešovicích se začalo měnit

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Odstraňujeme povrch, tam místo toho travnatého kola bude fontána a lavičky kolem dokola,“ ukazoval Právu jeden z dělníků v reflexní vestě, kteří předminulý týden začali renovovat Ortenovo náměstí v pražských Holešovicích.

Foto: Vizualizace Praha 7

Článek

Jak se přeměna největšího náměstí na území Prahy 7 povedla, můžou lidé posoudit příští rok na jaře.

Projekt počítá s úpravou zeleně, rekonstrukcí dětského hřiště, umístěním laviček, odpadkových košů, architekti zklidnili frekventovanou komunikaci před základní školou T. G. Masaryka a zvýšili počet parkovacích míst. Přibudou tři podzemní velkoobjemové kontejnery na tříděný odpad, uvedl místostarosta Tomáš Kaštovský (ODS). Zeleň ozdobí i socha zahradního motýla, kterou holešovická radnice dostala před několika lety od brazilského umělce Romera Britta.

Zástupce starosty doufá, že změny povedou k oživení plochy, kde městská policie poslední dobou musí poměrně často řešit konflikty s různými živly. V budoucnu by na náměstí mohl stát i vánoční strom, první zdobí o svátcích Strossmayerovo náměstí. Náklady na rekonstrukci se vyšplhají k sumě 42,2 miliónu korun. Opozice investici kritizuje, považuje ji za příliš vysokou.

Původní tendr předloni kvůli chybám zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, podle kterého byly v zadávací dokumentaci chyby, jež mohly ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. Městská část proto nechala podklady přepracovat a loni na jaře vypsala zakázku znovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám