Hlavní obsah

Cihlářské soutěže představily atraktivní architekturu

Právo, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtrnáctém ročníku soutěže Porotherm dům, jehož výsledky byly vyhlášeny v uplynulých dnech, získala hlavní cenu studie bratislavských architektů Barbory Pinčíkové a Martina Svobody „Viladům v intravilánu obce“.

Foto: archív Porotherm dům

Vítězný dům ze Zlína v kategorii realizovaných staveb.

Článek

V paralelně probíhající soutěžní přehlídce realizovaných staveb Brick Award – Cihla v 21. století si palmu vítězství odnesl rodinný dům ve Zlíně architekta Pavla Míčka, u něhož porota pod vedením architektky Radomíry Sedlákové ocenila citlivé zasazení do terénu pozemku, jakož i dispoziční variabilitu vnitřního prostoru.

Foto: archív Porotherm dům

Atriový rodinný dům v Nemilanech u Olomouce

Cenu České komory autorizovaných inženýrů a techniků za technické provedení stavby získali Luboš Červenka ze společnosti Algon a Karel Hes z Metrostavu za technicky náročnou rekonstrukci a dostavbu Kulturního domu v Chebu.

Foto: archív Porotherm dům

Bytový dům Sluneční terasy v Českých Budějovicích

Cílem obou soutěžních přehlídek – Porotherm dům i Cihla v 21. století – je snaha společnosti Wienerberger prezentovat architektonicky i realizačně kvalitní stavby z cihel, a tak upozorňovat veřejnost na jejich uživatelskou atraktivitu jak z hlediska ekonomicky výhodné výstavby, tak technologické přizpůsobivosti a kvality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám