Hlavní obsah

Nenahrávejte zlodějům, dům či byt si řádně zabezpečte

Novinky, bok

Není ničím výjimečným, když majitel rekreačního objektu přijde po zimním období ke svému majetku a zjistí, že byl navštíven zloději. Taková situace se stále častěji stává bohužel i u domů či bytů, které jsou navíc celoročně obývány. Ve valné většině bohužel sami nahráváme zlodějům do karet nedostatečným zabezpečením.

Foto: Profimedia.cz

Neusnadňujte zlodějům práci, svůj majetek si dostatečně zabezpečte.

Článek

Je vcelku logické, že zloději se budou vkrádat do objektů, kam mají nejsnadnější přístup. Je proto na místě jim jejich "snažení" co nejvíce znemožnit. Bohužel je ale stále mnoho takových, kteří zabezpečení svého bydliště nevěnují dostatečnou pozornost, což často vychází z mylných iluzí, kterými se uklidňují.

„Mnozí lidé rádi podléhají dojmu, že jejich dům či byt není pro zloděje lákavý. Přičítají to například tomu, že nevlastní žádné šperky, drahou elektroniku nebo si neschovávají pod polštářem vyšší sumu peněz,“ říká Ivan Pavlíček, ředitel společnosti NEXT.

To je ale velká chyba. Zloději často pocházejí ze slabších sociálních vrstev, a tak při "návštěvě" bytu nepohrdnou i drobnostmi, které jsou pro nás naprosto samozřejmé. Stačí jim k tomu třeba pár drobných na stole, nebo plně vybavená lednička.

Není také radno se spoléhat jen na to, že vám byt pohlídá soused nebo známý, když budete třeba na dovolené. Zloději jsou vynalézaví a nečiní jim problém i pro malý zisk vynaložit snahu a zjistit si, jestli je někdo skutečně doma. Nehledě na to, že jsou čím dál tím drzejší a vkrádají se do objektů, i když jsou majitelé doma (například v noci).

Věnujte tedy svému domovu péči nejen, co se týče vybavení, ale i bezpečnosti. Počáteční investice možná bude trošku vyšší (bezpečnostní dveře, mříže na okna, alarm atd.), rozhodně vám ale zaručí klidné spaní, a především zbytečné výdaje na nové dveře či jiné vybavení v případě vloupání.

Navíc, jen málokdo by chtěl dobrovolně zažít ten nepříjemný pocit, že se mu v bytě, na místě, které má být bezpečným útočištěm, promenádoval cizí člověk a přehraboval se v soukromých věcech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám