Hlavní obsah

Čtyřměsíční rekonstrukce bazénu v Aši vyšla na pět miliónů

Právo, Rudolf Voleman

Už bez koupací čepice mohou od úterního odpoledne chodit plavat lidé v krytém bazénu v Aši na Chebsku.

Foto: Jan Sokol , ČTK

Rekonstruovaný bazén v Aši začal v úterý sloužit veřejnosti.

Článek

Díky čtyři měsíce trvající rekonstrukci, která přišla radnici na zhruba pět miliónů korun, se totiž podařilo natolik zlepšit dávkování chlóru ve vodě, že je tato ochranná pomůcka již zbytečná.

„Ašský bazén byl asi jeden z posledních, kam se mohlo dosud jen s koupací čepicí. To je nyní minulostí,“ uvedl Jiří Červenka, ředitel Ašských lesů, které bazén provozují. „Podařilo se vyměnit třicet let staré technologie, které měly problémy s čištěním vody. Nyní máme svůj vlastní zdroj vody a uzavřený vodní okruh, kde nejmodernější technologie umožňuje přesné dávkování chlóru a ionizování,“ popisoval Červenka.

„Voda je teď opravdu jedinečná. Rozdíl je znát hned na první pohled, protože pod vodou je vidět z jedné strany bazénu na druhou,“ konstatoval ředitel.

V rámci rekonstrukce krytého bazénu v Havlíčkově ulici v Aši byly vyměněny všechny technologie pro úpravu vody. „A to pro oba bazény,“ podotkl Červenka. Menší bazén o velikosti 5x12 m a hloubce až 105 cm je určen především pro děti a začínající plavce. Druhý se šesti plaveckými dráhami o rozměrech 25x12 m pak pro zkušené plavce. Navíc jsou k dispozici teplé lázně pro relaxaci, a to pro pány a dámy zvlášť. Nechybějí samozřejmě ani bazénky se studenou vodou. „Během rekonstrukcí technologií se nám podařilo letos vyměnit rovněž okna a dveře v šatnách,“ dodal ředitel.

Další rekonstrukce za rok

Další rekonstrukce čeká krytý bazén v příštím roce. „Chystáme se vyměnit kompletně všechny dlažby, obkládačky a rovněž sanitární vybavení sociálního zařízení bazénu,“ prozradil Červenka, podle kterého by měly náklady na další etapu obnovy bazénu přijít na zhruba jeden a půl miliónu korun. „Dojít k ní by mělo v létě, kdy každý rok probíhá povinná měsíční odstávka bazénu,“ dodal ředitel.

Přestože město do krytého bazénu směřuje nemalé finance, vstupné zůstane i pro příští sezónu pro návštěvníky příznivé. Hodinové vstupné je pro dospělého nadále 40 korun, pro děti stojí 25 korun na hodinu. Ovšem je možné si pořídit předplatné za 300 korun, které je možné desetkrát využít na hodinový pobyt během půl roku.

Krytý bazén je otevřený každý den kromě pondělí. Ve všední dny od 13 do 21 hodin, v úterý s 90minutovou přestávkou odpoledne. V sobotu je bazén veřejnosti přístupný od 10 do 18 hodin a v neděli od 14 do 20 hodin. V létě je vedle krytého bazénu k dispozici koupaliště pod širým nebem s dostatkem prostoru pro opalování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám