Hlavní obsah

Praha má nový web týkající se územního plánování města

Praha

Informace o územním plánování v Praze a aktuální zprávy týkající se vzniku nového metropolitního plánu najdou lidé na novém webu uppraha.cz. Portál zprovoznil útvar rozvoje města.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Kromě zpráv o historii, současnosti a budoucnosti městského plánování na něm jsou i praktické informace o aktuálních stavebních uzávěrách, sdělilo v úterý tiskové oddělení magistrátu.

Předešlé stránky byly podle magistrátu složité a uživatelsky nepřehledné. "Naším cílem je, aby se o další vývoj města Pražané více zajímali a zohlednili jej například i při koupi nemovitosti. Nový dům totiž není jen interiér, exteriér a pozemek, ale i blízké okolí, které se může za několik let pozměnit," uvedl zástupce útvaru Kamil Kubiš.

Zájemci na webu najdou například informace o právě vznikajícím metropolitním plánu nebo fakta o platném územním plánu. K dispozici jsou různé vyhlášky, regulativy, výkresy, změny nebo jednotlivé úpravy územního plánu. Informace a obecná pravidla rozvoje území včetně textů a výkresů obsahuje sekce Zásady územního rozvoje. Web obsahuje i praktické informace o stavebních uzávěrách a kompletní strategický plán města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám