Hlavní obsah

Nový most přes Jizeru v Mladé Boleslavi by se mohl stavět za měsíc

Právo, Radek Plavecký

Plánovaná stavba nového mostu přes Jizeru v Mladé Boleslavi se zdržela, ale konečně může projekt pokračovat. Po několikaměsíčním rozhodování Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nemusí město Mladá Boleslav rušit a znovu vypisovat výběrové řízení na zhotovitele.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Úzký most přes Jizeru

Článek

Most už se měl v těchto dnech začít stavět, ale jedna z neúspěšných firem se odvolala a celý proces se kvůli tomu zastavil.

„Úřad nám po kontrole potvrdil, že se výběrové řízení rušit nemusí. Musíme ale pozměnit některé otázky, které jsme zájemcům o zakázku posílali,“ uvedl na tiskové konferenci náměstek mladoboleslavského primátora Adolf Beznoska (ODS).

Podle požadavků ÚOHS musí vzniknout nová komise odborníků, která má přeformulovat dotazy na uchazeče a následně vybrat vítěze. Stavba mostu, který je spojnicí s městskou čtvrtí Čejetice a zároveň s částí vývojového centra mladoboleslavské automobilky Škoda Auto, má navazovat na probíhající opravu Ptácké ulice.

Podél ní se začal bourat bývalý lihovar a vznikne tu další část zmíněného vývojového a technologického centra automobilky. [celá zpráva]

Nový most zlepší dopravu

Rekonstrukce Ptácké ulice a stavba nového mostu vyjde na více než 210 miliónů korun, město velkou část investice pokryje z evropských dotací, částku 33 miliónů přidá automobilka.

Nový most má nahradit úzký most. Na něm řídí dopravu semafor a musí se tu jezdit střídavě vždy jen jedním směrem. Nové, širší přemostění Jizery mělo být hotové do konce tohoto roku, kvůli odvolání a posuzování úřadem se vše ale nejméně o čtyři měsíce opozdilo.

Po novém výběru bude radnice čekat, zda se opět některá z firem neodvolá.

„Pokud se nikdo neodvolá, tak zhruba do měsíce můžeme stavět. Pokud se někdo odvolá, celý proces poběží znovu,“ uvedl Beznoska. Po rekonstrukci lokality by tu měly vzniknout nové chodníky, cyklostezka, veřejné osvětlení a stovky nových parkovacích míst. Počítá se také se sanací skalního svahu pod hradem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám