Hlavní obsah

Do Strašnic se vrátí cyklopark

Právo, (cie)

Plocha s rozpraskanými betonovými cestičkami, křovím a koši, kolem nichž se obvykle povalují nedopalky cigaret a prázdné krabice od vína nedaleko stanice metra Strašnická se přemění na cyklopark.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právě včera tam začaly vyrůstat travnaté valy, třeba na slunění nebo dovádění dětí. Projekt počítá s atrakcemi pro malé cyklisty, např. silničními pruhy, přechody a interaktivními značkami, které si malí cyklisté sami namalují, i koši umístěnými do pneumatik. Na místě přibydou altánky pro ostatní návštěvníky, aby si mohli odpočinout ve stínu.

„Park bude také zbaven části tolik kritizovaného křoví, čímž vzniknou nové průhledy a zaniknou temné uličky, kvůli kterým se člověk bál v noci parkem projít. Tím se zároveň zvýší bezpečnost celé lokality,“ přiblížil změny starosta Prahy 10, Milan Richter (ODS).

Za návrhem, jenž zvítězil v soutěži městské části Město na míru, stojí tři studenti architektury z Fakulty architektury ČVUT. „Je zajímavé, jakým způsobem si studenti s řešením této lokality poradili, aby z parku vytvořili místo pro odpočinek a sportování nejen pro děti, ale i širší veřejnost. Proto jsme se tento projekt rozhodli podpořit a dát jim příležitost ho zrealizovat,“ řekl Richter. Dopravní hřiště tady cyklistům sloužilo už v 80. letech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám