Hlavní obsah

Na pražském Smíchově zdemolují dva domy, vznikne nový hotel

Právo, (trj)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad Prahy 5 povolil demolici dvou čtyřpodlažních činžáků v památkově chráněném území na rohu Plzeňské a Mozartovy ulice. Důvodem je pravděpodobně jejich zchátralost a reálná hrozba zřícením. Zvláštní je, že úřad už předtím vydal územní rozhodnutí na stavbu hotelu Mozart na těchto pozemcích.

Foto: Petr Janiš , Právo

Proměna okolí výjezdu z tunelu Mrázovka na Smíchově nebere konce. Demolice potkala dva činžáky.

Článek

„Před vydáním rozhodnutí stavební úřad opatřil stanovisko městského statika, o které se v odůvodnění rozhodnutí opíral. Vlastníkem staveb je italská společnost a v její prospěch bylo vydáno rozhodnutí na stavbu hotelu,“ sdělila Právu mluvčí Prahy 5 Jana Vanišová.

Hotel, jehož jméno je patrně inspirováno nedalekou Bertramkou, v níž skladatel pobýval u manželů Duškových, má být podle společnosti Mastgroup tvořen rovněž dvěma propojenými domy.

Mozart má mít 152 pokojů a na 70 parkovacích stání ve třech podzemních podlažích, nadzemních má být až osm.

Reklama

Související témata:

Související články

Na pražské Petynce se chystá nová výstavba

Babičky na lavičkách, lidé venčící psy v zeleni, na hladině rybníčku kachny a zákaz rybolovu, kdesi cvičí bubeník. Taková idyla panuje v létě na Břevnově jen...

Výběr článků

Načítám